Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 20, 2006

  Blått på rött, och tvärtom

  I dag hade tidningen Metro ett helt rött omslag, samt ordet "Blått". Jag hann fundera över hur detta hängde ihop med att nummer två av s-bilagan Dagens Stockholm fanns med i detta nummer, men redan på sidan två framgick det att omslaget bara var en annons. Sidan två var för övrigt helt blå, och där stod ordet "Rött". Det skulle tydligen signalera att telefoniföretaget Vodafone byter namn till Telenor, och därmed byter logga från en röd till en blå.

  Att Dagens Stockholm domineras av positiva nyheter är förstås ingen slump. Det ligger i utgivarnas intresse att lyfta fram det som är bra i Stockholmsregionen. I förra numret handlade huvudnyheten om näraktuterna, i dag låg fokus på att det blir alltfler lediga jobb som annonseras ut i Stockholm. Det finns absolut inget att anmärka på det journalistiska hantverket; det är egentligen bara nyhetsvärdering och vinkling som skiljer innehållet i Dagens Stockholm från andra tidningars Stockholmsbevakning.

  I detta nummer kommer också en av mina favoriter, Anders Ehnmark, till tals som kolumnist. Ehnmark skriver om den radikala staden och kommenterar den politiska utvecklingen i Italien med utgångspunkt från Reggio Emilia. Stillsamt och läsvärt, som alltid.