Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 01, 2006

  Flera röster mot skärpt invandrarretorik

  [UPPDATERAD] Ständigt denne Norberg... Jag refererade nyligen till ett blogginlägg av Johan Norberg där han uppmärksammade ett märkligt uttalande av Angela Merkel (något som ledde till en intressant diskussion mellan honom och några andra debattörer i kommentarsfältet på min blogg om kristendomens egentliga betydelse för tillkomsten av det vi kallar Europa).

  Nu ondgör sig Norberg över att så få svenska bloggare reagerat över Göran Perssons uttalande i SVT-utfrågningen nyligen, där Persson öppnade för möjligheten att obligatoriskt testa alla asylsökande för hiv. Norberg hade då vänligheten att länka till ett inlägg av mig där jag kritiserar Perssons uttalande.

  I samma tv-utfrågning togs även frågan om andra skärpta socialdemokratiska krav på invandrare upp. Min kommentar till detta var att förslagen i och för sig verkade rimliga, men jag var lite förvånad över tajmingen. Intrycket blir nämligen att socialdemokraterna i valrörelsens elfte timme visar att man minsan kan ställa tuffa krav på invandrare.

  Nu är det också fler socialdemokrater som regarerar. Peter Weiderud, ordförande i Broderskapsrörelsen och ledamot av socialdemokraternas verkställande utskott, säger till Ekot att han tror att "det finns en risk att det spelar på fel strängar, i alla fall inte på de strängar som vi från Broderskapsrörelsen skulle vilja spela på i den här diskussionen". Även Erik Laakso, ordförande för socialdemokraterna i Tierp och bloggare, tycker att det visserligen är bra att integrationsfrågan diskuteras men att framförallt Orbacks formuleringar kring förslaget leder åt fel håll: "Att ge vika för missuppfattningar och börja använda samma retorik själv är ett generalmisstag", säger han.

  Jag kan bara instämma.

  * * *

  Alltid kloka Marta Axner har skrivit bra om det integrationspolitiska utspelet från socialdemokraterna.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Flera röster mot skärpt invandrarretorik"

   

  Anonymous Fredrik Malm skrev... (03 september, 2006 12:31) : 

  Och vilka strängar är det då som Broderskaparna vill spela på kan man undra...

  Är det Sayyib Qutbs totalitarism, som Ola Johansson bejublade i Uppdrag Granskning i våras? Är det Azzam Tamimis hyllningar till självmordsterrorism?

  Broderskapsrörelsen har fört en öppen flirt med islamistiska extremister. Att de yttrar sig över vilka strängar Persson spelar på är i sammanhanget rena skämtet.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (03 september, 2006 15:14) : 

  Kraven är vettiga och borde ha funnits där för tio år sen (vilket delar av rörelsen också krävt). Det finns garanterat inget motstånd mot krav på närvaro vid undervisningen - det är precis vad vi kräver av inhemska elever.

   

  kommentera