Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, augusti 29, 2006

  Och nu blir det andra bullar...

  Samma nyhet, två olika tolkningar: EU-direktiv förbjuder hembakta bullar respektive EU förbjuder inte hembakt. I det ena fallet en EU-kritisk blogg som förlitar sig på en tolkning som en statsinspektör på Livsmedelsverkets tillsynsenhet gör av ett nytt EU-direktiv gällande kraven på hygien och spårbarhet, i det andra ett pressmeddelande från EU-kommissionär Margot Wallström som hänvisar till undantag.

  Mats Engström på Aftonbladets Europablogg uttrycker det bäst: "Att skylla dumheter på EU är tyvärr inget nytt. En gång var det surströmmingen som skulle förbjudas. Inte heller den gången fanns det något stöd i EU-reglerna."

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Och nu blir det andra bullar..."

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 augusti, 2006 10:47) : 

  Men herregud, du bloggar ju hela tiden? Tjänar du pengar på det här? Hur hinner du? Vad säger din arbetsgivare om att du bloggar på arbetstid (om du har ett jobb)? Imponerande är det, i vilket fall som helst!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (29 augusti, 2006 10:50) : 

  Nja, faktum är att jag inte skriver så mycket på arbetstid som det kan verka. I själva verket skriver jag det mesta på min mobil/handdator under lediga stunder och laddar sedan upp det när jag har tillgång till en dator. Och nej, jag tjänar inga pengar på mitt bloggande. Däremot ger det mig en hel del kul feedback :-)

   

  Blogger Captain Euro skrev... (29 augusti, 2006 14:12) : 

  Det förtjänar att påpekas att det inte är kommissionen som är tolkande i frågan utan EG-domstolen. Wallström har inte mer med saken att göra än Skandias informationschef har med utgången i Skandiarättegången att göra.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 augusti, 2006 08:21) : 

  Captain Euro, din jämförelse haltar betydligt. Dessutom hänvisar Wallström till att EU-reglerna har ett tydligt undantag för privat­personer eller välgörenhetsorganisationer som bakar bullar till kyrkkaffet, skolans loppmarknad eller liknande sammanhang. Om svenska mundigheter väljer att tillämpa reglerna hårdare än så, så är det ett svenskt problem - inte något man bör skylla på EU.

   

  kommentera