Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, september 06, 2006

  Vem sa att s saknar visioner?

  400–600 bostäder och 10 000 arbetsplatserOm det är något som hämmat utvecklingen av Stockholm så är det de ständiga majoritetsskiftena i stadshuset. Och med all respekt för miljöpartiet på riksplanet (där jag ofta tycker att de är vettiga) så har deras partivänner i Stockholm effektivt satt stopp för mängder av nödvändiga bygg- och trafiksatsningar.

  Annika Billström vill dock uppenbarligen mycket mer med stan än vad de gröna lär vara beredda att acceptera. I dag skriver hon i Svenska Dagbladet, tillsammans med finansmarknadsminister Sven-Erik Österberg, om planerna på ett nytt finansiellt centrum i Värtahamnen. Målet är att skapa tusentals nya jobb inom finans, handel och entreprenörskap.

  Billström och Österberg konstaterar att Stockholm behöver ett fjärde branschorgan som tillsammans med de etablerade inom it, bioteknik och design kan stärka Stockholms utveckling och skapa framtidens arbetstillfällen. I dag presenterar man därför en strategi för den kommande mandatperioden och inbjuder samtidigt aktörer som banker och andra finansiella institut, forsknings- och utbildningsinstitutioner, samt statliga myndigheter som Finansinspektionen, Riksgäldskontoret och Premiepensionsmyndigheten, att handfast delta i byggandet av detta nya centrum.

  De tänker sig också etablera en gymnasieskola med inriktning på finansmarknad, handel och entreprenörskap - en satsning som i likhet med den som genomförts i Tensta Gymnasium, bör ha mycket nära samverkan med näringsliv och högskola.

  Det ska bli mycket intressant att höra såväl den borgerliga opositionens svar på detta, liksom eventuella reaktioner från Stockholms Handelskammare - som hittills inte direkt varit entusiastisk över Annika Billströms visioner om Stockholms utveckling.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Vem sa att s saknar visioner?"

   

  Blogger Robert Nordman skrev... (07 september, 2006 01:05) : 

  "Om det är något som hämmat utvecklingen av Stockholm så är det de ständiga majoritetsskiftena i stadshuset."

  Och om det något sådant visar så är det att det finns frågor där man behöver ha bred uppslutning från alla läger, och med en tydlig överenskommelse om att inte söka plocka poänger från den överenskommelsen. :-)

  Har man ofta skiften så får man också ändra arbetssätt.

   

  kommentera