Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 23, 2006

  Förändra - inte bara analysera

  Den förra socialministern Berit Andnor, tillika ny ordförande för konstitutionsutskottet samt ledare för socialdemokraternas valanalysgrupp, intervjuas i det senaste numret av Aktuellt i Politiken. Till AiP säger Andnor att hon tror att valanalysen ”kommer att visa upp en komplex bild av verkligheten”. ”Ingenting är givet och det finns inga enkla lösningar på valförlusten”, säger hon vidare – och förklarar att man inom valanalysgrupp därför måste ”vara ödmjuka och lyssna på så många som möjligt”.

  Och det låter ju lovande. Åtminstone betydligt mer lovande än när hon på SVT:s fråga om hur partiets politik ska ändras efter valförlusten, då hon (spelat?) oförstående svarade: ”Ändras? Vi har en fastlagd politik och vi kommer fortsätta verka efter det som är bestämt av vår kongress.”

  Detta häpnadsväckande uttalande kommenterades i Länstidningen Östersund för en tid sedan av Robbin Grönstedt, med att med Andnor vid rodret ”riskerar man ingen djupare analys om vad som kan vara fel på politiken i ett parti som gör sitt sämsta val sedan 1914, och förlorar sitt fjärde val på nästan 80 år”.

  Själv håller jag trots allt fortfarande tummarna för att socialdemokratin, efter det svidande valnederlaget, inte borde nöja sig med att tillsätta en valanalysgrupp. Vi behöver i stället en mer genomgripande analys av valrörelsen och valresultatet, kombinerat med ett strategiskt förnyelsearbete av socialdemokratisk organisation, kommunikation och politik.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Förändra - inte bara analysera"

   

  kommentera