Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, oktober 20, 2006

  Säg bara nej till Sverigedemokraterna

  Nu kommer det nya uppgifter om det socialdemokratiska kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahls utsträckta hand till Sverigedemokraterna om samarbete. Till tidningen Trelleborgs Allehanda säger Ahl dels att han hade "flera partikamraters stöd för mötet" och hänvisar till protokoll som sägs ska visa det, och dels att samtalet med Sd endast handlade om att få veta "var de stod i förhållande till sexklövern" - det vill säga den hittills styrande koalitionen i Trelleborgs kommunfullmäktige.

  Andra uppgifter talar om att den lokala socialdemokratiska partiorganisationen ska ha erbjudit Sd valteknisk samverkan och vice ordförandeposten i kommunstyrelsen.

  På ledarplats undrar Trelleborgs Allehanda hur Egil Ahl egentligen hade tänkt sig att hans planer skulle fungera. Tidningen ställer också den högst relevanta frågan om hur Ahl föreställde sig att socialdemokraterna centralt skulle reagera; "Svaret på den sista frågan står klart i dag: mötet med sverigedemokraterna betydde slutet för Egil Ahls politiska karriär".

  Jag hoppas att det stämmer. Det kan aldrig vara acceptabelt för socialdemokrater att ens överväga samarbete med, eller regera med stöd av, främlingsfientliga partier. Och skulle Trelleborgssossarna välja att gå vidare med detta måste de rimligen inse att de riskerar uteslutning.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Säg bara nej till Sverigedemokraterna"

   

  Anonymous klassbloggen skrev... (20 oktober, 2006 15:23) : 

  Jag håller med om att inget parti bör samarbeta med främlingsfientliga partier. Men om Sd lokalt i Trelleborg gått till val på enbart minskad invandring till Trelleborg, är det då att likställa med främlingsfientlighet?
  I så fall är ju socialdemokrater och Kd i Malmö också främlingsfientliga eftersom de anser att de inte kan ta väl hand om alla som kommer och därför inte vill ta emot fler just nu. Det är möjligt att Sd även lokalt är främlingsfientliga, men den principiella frågan är: om de bara vore kritiska till storleken på invandringen den senaste tiden, skulle det diska dem? Nej, det tycker jag inte. Om de däremot vill stänga ute människor med annan etnisk bakgrund just på grund av det, då är det en annan sak.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (20 oktober, 2006 15:33) : 

  Oavsett vad Sverigedemokraterna går till val på lokalt så är de ett främlingsfientligt parti. Punkt. Det finns därför ingen som helst anledning att rättfärdiga dem genom politiskt samarbete.

   

  Anonymous Erik Hellsborn skrev... (20 oktober, 2006 17:56) : 

  Du föredrar alltså borgerlig politik framför socialdemokratisk politik om den socialdemokratiska kräver stöd från SD?

  En märklig tankegång tycker jag. Ett parti som är mer måna om att vara politiskt korrekta än att driva igenom sin politik fyller ingen funktion.

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 oktober, 2006 18:04) : 

  Ska komma från en företrädare för ett parti som byggt sitt regerande med stöd från kommunister!! Kommunister!!! Min sambo som är född i före detta sovjetunionen kan berätta ett och annat för dig om främlingsfientlighet i ett kimmunistiskt samhälle. För mig är Nazister och kommunister samma pack... längst ner, på var sida av en rund politisk skala. i Avgrunden möts ideologierna. Med förakt för individens rättighet och våld mot den egna befolkningen. och SÅNA väljer ni att regera tillsammans med.. Hycklare!!

   

  Blogger Tommy Funebo skrev... (20 oktober, 2006 21:09) : 

  Jag ser händelserna i Trelleborg som ett symptom på hur splittrat SAP riskerar bli nu när Göran Perssons järnhand lyfts från partiet.

  Ni har nog inte råd med en kvinnlig partiordförande. Välj Stig Malm, Göran Johansson eller Reepalu till bas - välj det gråa spåret. Då kan SAP ta 50% 2010 (om inte Borg får ner arbetslösheten förstås).

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (21 oktober, 2006 10:46) : 

  Erik, jag föredrar en demokratisk politik där alla människors lika värde respekteras. Ett styre, oavsett partifärg, som är beroende av Sverigedemokraternas stöd bedömer jag inte klarar av att leva upp till detta.

  Tommy, du kan ha rätt i det första. Å andra sidan kan det också handa om dsperation hos en grupp människor som desperat försöker klamra si fast vid makten när den är på väg att glida dem ur händerna. För övrigt har jag väldigt svårt att tro att manligt kön är en förutsättning för starkt ledarskap.

  Och till den anonyma kommentatorn ovan vill jag säga att du är välkommen att skriva igen och då underteckna med ditt namn eller åtministone en signatur. Jag har ledsnat på att diskutera med folk som inte vågar stå för sina åsikter.

   

  Anonymous Den "anonyme" skrev... (27 oktober, 2006 22:31) : 

  jag väljer fortfarande att vara anonym. I Sverige idag respekteras inte min grundlagsskyddade rättighet att organisera mig politiskt. Ej heller att delta i politiska möten. Om min arbetsgivare kände till min partipolitiska tillhörighet skulle jag mista mitt arbete och min familj sin försörjning. Allt med fackföreningens goda minne. Om du kan övertyga LO,TCO och SACO om alla medlemars lika värde och samma grundlagsskyddade rättigheter, och att de offentligt går ut med denna ståndpunkt, skall jag med glädje tala om vem jag är.

  MVH Anonym

   

  kommentera