Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, oktober 28, 2006

  Nu agerar s på medieområdet

  Medan det socialdemokratiska partiets nyss tillsatta mediepolitiska arbetsgrupp knappt ens har kommit igång med sitt arbete, så har det på kort tid kommit flera socialdemokratiska förslag på det mediepolitiska området.

  Häromdagen ställde exempelvis Morgan Johansson, ledamot i konstitutionsutskottet, en interpellation till den nyutsedda kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth med anledning av regeringens beslut att försöka stoppa ikraftträdandet av nya presstödsregler och förkorta statens avtal med SVT och SR.

  I budgetpropositionen har regeringen föreslagit att avtalstiden med SVT och SR ska förkortas från sex år till tre år. Dessutom föreslogs att de nya reglerna om presstöd inte ska träda i kraft. Driftsstödet skulle annars från år 2007 ha höjts med 10 procent för dagstidningar utanför storstäderna. Dessutom vill de borgerliga avveckla stödet till utdelning av lördagstidningar. Därmed verkar regeringen vara beredda att köra över en bred blocköverskridande majoritet i riksdagen i flera viktiga mediefrågor.

  Och i den socialdemokratiska budgetmotionen (”skuggbudgeten”) föreslås att dagstidningar, gratistidningar samt fack- och populärpress ska ha samma reklamskatt – 3 procent. I dagsläget betalar såväl gratistidningarna som fack- och populärpress 8 procents reklamskatt.

  Vad är det som händer?

  Inte så att jag inte välkomnar s-förslag på medieområdet – tvärtom. Men lite märkligt är det att de kommer nu.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Nu agerar s på medieområdet"

   

  Anonymous Johan Richter skrev... (28 oktober, 2006 12:49) : 

  "Därmed verkar regeringen vara beredda att köra över en bred blocköverskridande majoritet i riksdagen i flera viktiga mediefrågor."

  Det får vi verkligen inte hoppas, det låter klart grundlagsstridigt.

   

  Anonymous Carl-Robert skrev... (28 oktober, 2006 22:11) : 

  Ja, inte är det en blocköverskridande majoritet i den nu sittande riksdagen. Undrar vad den riksdag som satt 1982 hade tyckt. Kanske kör regeringen över den riksdagen också.

  Och visst är det roligare att vara i opposition - och så mycket lättare att föreslå slopad reklamskatt för dagstidningarna.. Var inte hela alliansen överens om det nyss?

   

  Blogger Leffe skrev... (29 oktober, 2006 08:29) : 

  Handlar det inte om att stryka viktiga opinionsbildare medhårs?

   

  kommentera