Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, oktober 28, 2006

  På västfronten händer det grejer

  Via Johanna Graf ser jag att Kerstin Alnebratt, före detta s-kommunalråd i Göteborg, skriver en krönika i GP i vilken hon konstaterar att det blir "alltmer uppenbart att socialdemokratin formerar sig inför extrakongressen".

  Alnebratt skriver att "Nuder och andra som rört sig i den absoluta partitoppen och sprungit i Rosenbads korridorer sedan de var tonåringar" inte verkar inse är att den folkrörelsetradition man bekänner sig till ställer krav: "Krav på allt från folkbildning till praktiskt förändringsarbete". Framförallt, skriver Kerstin Alnebratt, krävs en levande idédebatt med möjlighet att påverka partiets inriktning och politikens utformning. Hon menar dock att inget av detta kan sägas prägla arbetarrörelsen i dag.

  Det Alnebratt skriver i GP gör hon mot egen erfarenhet av hur det kan se ut i det inre livet inom socialdemokratin. Detta har Göteborgs andra stora tidning, GT, uppmärksammat på sistone. Häromdagen skrev man om hur Frank Andersson, som trots att han är ordförande för socialdemokraterna i Göteborg, av partiets "starke man" Göran Johansson tvingades avgå som kommunalråd.

  Nu har också det avgångna kommunalrådet gett sin egen syn på frågan. Så vitt jag kunnat förstå så handlar det inte om någon konflikt i traditionell bemärkelse. Någon motsättning om politiska sakfrågor verkar det egentligen inte finnas mellan de inblandade. Och då återstår nog bara personmotsättningar – och synen på ledarskap.

  Det ryktas om omorganisationer av den lokala partiorganisationen motiverade av önskan om kontroll, samt att "misshagliga" personer ska ha stoppats från att kandidera till olika uppdrag. Även uppdrag man från socialdemokratiskt håll "gett bort" i förhandlingarna med mp och v ska, som av någon märklig slump, främst drabbat personer som framstått som kritiska till Göran Johanssons ledarstil.

  Som stockholmssosse kan jag konstatera att det inte bara är i min stad det verkar vara en smula turbulent just nu.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "På västfronten händer det grejer"

   

  kommentera