Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, mars 15, 2007

  Nisha Besara dominerar

  Jag har en gammal käpphäst i form av att liberaler dominerar på tidningarnas ledarsidor. Detta är förvisso alltjämt sant, men enligt en artikel i veckans nummer av Resumé (ej på nätet) så är det vänstermänniskor som toppar listan av mest anlitade politiska kommentatorer i tv-sofforna, debattprogrammen och på radio.

  En av mina absoluta favoritskribenter, Nisha Besara, som fram till nyligen vikarierat på Aftonbladets ledarsida och numera är frilansande skribent, debattör och moderator, finns på fjärde plats på listan.

  Före henne finns tunga gubbar som Göran Greider (Dala-Demokraten), Dan Andersson (LO-ekonom) och Klas Eklund (ekonom, SEB). Längre ned på listan återfinns Nishas tidigare chef Helle Klein (politisk chefredaktör, Aftonbladet), Maria Abrahamsson (ledarskribent, SvD), Barbro Hedvall (ledarskribent, DN), Magnus Norell (säkerhetspolitisk expert), Johan Hakelius (krönikör) samt Stefan Fölster (ekonom, Svenskt Näringsliv).

  Resumé hyllar Nisha Besara som ”årets definitiva rookie” och konstaterar att hon är ”en av de mest anlitade kommentatorerna i tv-sofforna”. Jag kan bara instämma i tidningens lovord. Till Resumé säger Nisha att hon för närvarande letar jobb och kanske söker sig till pr-branschen. Detta kommenterar tidningen inom parentes: ”Om du är boss på ett medie- eller pr-företag och just nu försöker ringa Nisha Besara och inte kommer fram kan det bero på att andra har hunnit före dig”...

  Ett hett tips till dem som jagar henne är att kolla in Nishas nya hemsida/blogg.

  För övrigt noterar Resumé att SSU:s debattidskrift Tvärdrag är vänsterns mindre kända plantskola för framgångsrika debattörer, minst lika betydelsefull som Timbro är för högern. När Tvärdrag häromåret hotades av nedläggning så var den tidigare redaktionskommittémedlemmen Helle Klein en av de första att rycka ut till tidningens försvar.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Nisha Besara dominerar"

   

  kommentera