Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, mars 07, 2007

  Protestera mot Storebror!

  I SVT:s Aktuellt framkom i går att trots att förre justitieminister Thomas Bodström kan sägas vara en av arkitekterna bakom förslagen om buggning, är han nu en av de skarpaste kritikerna av den nya regeringens förslag om övervakning av data- och teletrafik; signalspaning. Faktum är att socialdemokraterna enligt uppgift överväger att tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet försöka lägga det omstridda förslaget på is.

  Min favorit-miljöpartist, Zaida Catalán, skriver på sin blogg om att DN har uppmärksammat mp:s lobbyarbete för en tolv månaders minoritetsbordläggning av försvarsminister Mikael Odenbergs FRA-proposition, ”det mest allomfattande registreringen av svenska folkets privatliv som någonsin skådats”.

  En minoritetsbordläggning kräver 59 ledamöter av riksdagen som antingen avstår eller avslår förslaget. I dag har miljöpartiet och vänsterpartiet sammanlagt 41 röster ihop. Alltså krävs det att ett antal socialdemokrater, och kanske även några borgare som står upp för den personliga integriteten, hänger på.

  Enligt DN säger Försvarsutskottets ordförande Ulrica Messing (s) att det är en ”öppen” fråga om partiet ska ställa sig bakom en bordläggning.

  Jag vill därför uppmana alla att ta chansen att påverka våra folkvalda! Skriv under denna namninsamling, ring och mejla riksdagsledamöterna. I morgon kan det vara försent.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Protestera mot Storebror!"

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 mars, 2007 22:09) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera