Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, mars 14, 2007

  Vad har de för sig i Skåne?

  Förre SAF- och Svenskt Näringslivs-chefen Göran Tunhammar har åter hamnat i det mediala ljuset. Sedan förra året är han landshövding i Skåne län. Nu uppmärksammas han för att ha förbjudit länsstyrelsens internrevisor Tommie Sjölin att fortsätta sitt arbete med att utreda hur en av länsöverdirektörens närmaste medarbetare skött sitt jobb.

  Men inte nog med det: Sjölin spärrades in på sitt kontor i länsstyrelsebyggnaden i Malmö! Först efter att ha gått med på att lämna ifrån sig sin internutredning med allvarlig kritik tilläts han lämna arbetsplatsen. Länsstyrelsens ledning stänger nu av Tommie Sjölin tills vidare.

  Historien är fullständigt bisarr. Enligt Sydsvenska Dagbladet fick Tommie Sjölin först en varning och förbjuds fortsätta med sin internutredning. Under måndagen kopplades hans dator bort från länsstyrelsens intranät och hans mejl stängdes av. Under hela förmiddagen satt han sedan med övervakare på sitt kontor. Kravet för att släppas ut var att han skulle lämna över sin internutredning, utan att mejla den till Finansdepartementet – det vill säga länsstyrelsens uppdragsgivare.

  Landshövdingen Göran Tunhammar ska ha känt till internrevisionens utredning och vid två tillfällen uppmuntrat arbetet. Nu vill han till Sydsvenskan inte kommentera varför han plötsligt bytt inställning.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vad har de för sig i Skåne?"

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (14 mars, 2007 15:35) : 

  Sjölin låste in sig själv för att skydda utredningen. Han blev inte inlåst.

   

  Blogger Christoffer skrev... (14 mars, 2007 15:56) : 

  CLK har du en källa på det för sydsvenskan skriver att han blev inlåst.

  Hela denna härvan är VÄLDIGT konsting och jag hoppas att vi får reda på sanningen (ja jag vet att det är låga odds på det)

  /C

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (14 mars, 2007 16:41) : 

  Christoffer:
  Min källa är gårdagens sändning av Sydnytt. Sjölin intervjuades och sa att han låst in sig på sitt tjänsterum för att inte utredningen skulle tas ifrån honom och förstöras. Sändningen borde ligga kvar ett par timmar till.

   

  Blogger Susanne skrev... (14 mars, 2007 20:40) : 

  Visst låste han in sig själv, för att inte behöva lämna ut sekretessbelagt material. Länk till sidan där man kan se Tommie Sjölin i Sydnytt.

   

  kommentera