Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, mars 08, 2007

  Vad kan vi vänta oss av Mona Sahlin?

  Trots att Mona Sahlin inte kommer att presentera någon programförklaring för vad hon vill med partiledarskapet för socialdemokraterna förrän dagen efter att hon valt, börjar nu så smått en ny bild av henne träda fram i medierna.

  Till SvD säger Göran Persson att han efterträds av en person med andra erfarenheter men som också är en annan ”politisk personlighet”. Persson menar att Mona Sahlin har ”en intuitiv talang” som gör att hon förstår, på ett helt annat sätt än Persson själv, ”vad som rör sig i samtiden”.

  Och det låter ju onekligen som beröm. Hans andra omdömen om sin efterträdare är mer tvetydiga:
  ”Jag har alltid satt en ära i att kunna detaljerna. Jag har varit folkbildaren, folktalaren, men aldrig den intuitiva politiska begåvningen. Där hon har intuition har jag haft grovarbetet. Mona har aldrig grottat i detaljerna. Det är ju inte hennes styrka.”

  Men Sahlin har å andra sidan inte bara gott att säga om Persson. I DN levererar hon vad som beskrivs som ”en liten känga åt avgående partiledaren Göran Persson” när hon konstaterar att ”Det har varit en lång period med ledarlöst tillstånd” och att partifolket nu vill börja jobba.

  Hon berättar vidare att hon under sina rundresor i partidistrikten har känt påtagliga förväntningar på den nya ledningen: Ett bättre öra till gräsrötternas krav och mindre toppstyre.

  Till DN säger Sahlin att önskemålen är ”vänd upp och ned på partiet och lyssna på grundorganisationerna”, vilket Magnus Ljungkvist skriver mer om.

  Mona Sahlin tycks ändå inställd på att socialdemokratin inför riksdagsvalet 2010 ska ha ”ny politik, nya medlemmar och piggare ideologisk debatt” i partiet. Det är det uppdrag hon känner att hon har.

  Det återstår att se i vilken utsträckning de så omhuldade gräsrötterna får möjlighet att påverka denna nya politiks utformning.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vad kan vi vänta oss av Mona Sahlin?"

   

  Blogger gudmundson skrev... (08 mars, 2007 14:22) : 

  Alltså, hon har ju fortfarande inte sagt NÅNTING om vad hon vill göra. Min sidoblogg förtvinar i väntan på åtminsone ett enda utspel från henne.

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 mars, 2007 15:43) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera