Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, maj 29, 2007

  Ingen avbloggning i sikte

  Det blir nästan alltid fel när representanter för gamla medier ska uttala sig om de nya. I dag är det Susanna Popova som trampar i klaveret i en krönika i SvD. Där påstår hon att ”Vi har sett början på den stora avbloggningen, nedläggningen av de virtuella dagböckerna”.

  Komiskt nog så får Popova smäll på fingrarna av en medarbetare på SvD, den i frågan betydligt mer påläste Martin Jönsson. Jönsson konstaterar att ”framväxten av en stor och betydande bloggosfär – eller om en parallell, social medievärld över huvud taget – står naturligtvis inte och faller med några yrkesbloggare på stora tidningar”. ”Tror man det”, fortsätter han, ”har man inte förstått mycket av den omvälvande förändring som skett”.

  Det finns egentligen inte så mycket att tillägga.

  Mer än möjligen att det är patetiskt med alla mediepersonligheter som nu skyller på ”näthat” för att få en anledning med att lägga ned ett bloggande de aldrig riktigt begripit sig på och inte heller tjänat några pengar på. Good riddance, säger jag bara. Den kreativa kraft som finns i det fantastiska utbudet av bloggar bara i Sverige är det ytterst få traditionella journalister och publicister som kan konkurrera med.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ingen avbloggning i sikte"

   

  Blogger Marcus skrev... (29 maj, 2007 13:13) : 

  Instämmer, jag tror också Popova har helt fel där. T.o.m många av de som skulle lägga av har ju kommit tillbaks, exempelvis Kielos och Ingarö.

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (30 maj, 2007 02:04) : 

  Som alltid när det gäller svenska journalist så baserar de sina trendanalyser på vad deras kollegor i Stockholms innerstad säger. Lägger Linda Skugge ner sin fjantiga blogg så är genast bloggfenomenet dödförklarat. (Det är lite som när Svenskt näringsliv trodde sig kunna vända euro-opinionen genom att dela ut fler karameller i Kungsträdgården. Jag minns att jag fick epost om en optimistisk opinionsanalys baserad på intervjuer med "vanligt folk" som fikade på Piccolino.)

   

  Blogger Anders Ekman skrev... (30 maj, 2007 09:21) : 

  Kan också bara instämma. Fler och fler börjar upptäcka bloggandet, och det har utvecklats som ett eget litet community men friare och mer personligt präglat.

  Och vem har förresten sagt att bloggandet enbart måste användas som en dagbok...?

  Hälsar
  Anders

   

  Anonymous Gudrun Ivanhoe skrev... (30 maj, 2007 10:41) : 

  Popova pratar skit om skitprat. Snacka om att koka soppa på en spik! Håller med dig Anders. Hur många är det som använder bloggandet till att skriva dagbok? Seriöst alltså?!

   

  Anonymous Relm skrev... (30 maj, 2007 13:11) : 

  Kan inte annat än instämma. Det intressanta med bloggandet, för mig i varje fall, är att kunna läsa privatpersoners tankar om vad som händer och sker främst i politikens värld. Eftersom tidningarna i alla fall är tänkta att vara i stort objektiva är det också kul att kunna läsa samma nyheter ur ett vänsterperspektiv, högerperspektiv etc.

   

  kommentera