Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 25, 2007

  Delvis kompromissat buggningsförslag

  Häromdagen uppmanade jag socialdemokraterna att säga nej till regeringens förslag om att ge FRA utökade möjligheter att avlyssna telefon- och e-posttrafik. Efter det hölls en pressträff där det meddelades att s mycket riktigt skulle rösta nej till förslaget.

  Men regeringens attacker på integriteten fortsätter. Enligt tidningen Riksdag & Departement kommer regeringen i nästa vecka presentera en uppgörelse där polisen får rätt att bugga och använda preventiva tvångsmedel. Dock har man delvis backat på vissa områden, och tidningsredaktioner ska enligt förslaget inte få buggas.

  Det är centern och kristdemokraterna som krävt att polisen under inga omständigheter ska få bugga tidningsredaktioner – som därmed jämställs med advokatkontor och lokaler där själavårdande samtal bedrivs, enligt Riksdag & Departement.

  Enligt vad tidningen erfar är allianspartierna nu överens om ett kompromissförslag, som också innehåller en viss skärpning av kravet på misstanke om brott för att preventiva tvångsmedel ska få sättas in. Skärpningen går tillräckligt långt för att tillfredsställa centern och kristdemokraterna.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Delvis kompromissat buggningsförslag"

   

  kommentera