Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juni 13, 2007

  Insinuant och osakligt

  Nättidningen Realtid.se uppmärksammar att Göran Persson i förra veckan fick ta emot ett miljöpris 100 000 dollar för sin miljöinsats som statsminister. Realtid indigneras dock över att Persson inte skänker prispengarna till Rackstadmuseet.

  Bakgrunden är att Göran Persson gjort sig känd för att donera bort ”oväntade pengar” till konstvärlden. Det har han gjort i samband med stämningar där hans namn och bild olovligen har använts i annonser. Rackstadmuseet utanför Arvika i Värmland sägs vara Perssons favorit, och hittills har han i omgångar donerat 117 500 kronor till museet.

  Och nu gör alltså Realtid en grej av att museet denna gång inte tycks få någon donation av Persson. För att verkligen understryka vilken niding Göran Persson är, illustreras artikeln med bilder på honom, Kim Jong II och Fidel Castro, och ställer frågan vad dessa herrar har gemensamt. Detta ska i sin tur vara hämtat från en annonskampanj från läkemedelsföretaget Bringwell för några år sedan, men är inte mer sakligt i sitt sammang i artikeln än vad det var i annonsen.

  Realtid följer dessutom upp den bisarra artikeln genom att låta europaparlamentarikern Anders Wijkman (kd) ”reagera” på att Göran Persson inte skänker bort sitt miljöpris. ”Jag tycker inte att han ska behålla pengarna”, säger Wijkman.

  Själv tycker jag inte att Realtid ägnar sig åt saklig journalistik.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Insinuant och osakligt"

   

  Anonymous opassande skrev... (14 juni, 2007 12:44) : 

  Realtid... Varje gång jag landat där får jag ont i magen. Riktig skit-site det där. Tycker nästan att du är generös som nämner deras namn och saklig journalistik i samma mening! ;-)

   

  kommentera