Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juli 19, 2007

  En sista grej bara...

  ...innan jag går på semester: läs gärna min ledare i det senaste numret av Tidningen Broderskap. Den handlar om normer som kväver. Normer som placerar människor i fack och sätter andra etiketter på oss än dem vi väljer själva. Dessa normer förtjänar att ifrågasättas och utmanas – och detta är ett motståndsarbete som borde ledas av socialdemokratin.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "En sista grej bara..."

   

  Blogger Thomas Tvivlaren skrev... (19 juli, 2007 15:53) : 

  Instämmer till fullo! Det finns ett märkligt motstånd mot att bredda perspektivet och det gäller inte bara orättvise- och jämlikhetsfrågor utan även det faktum att man (min tolkning) knappt verkar vilja ta i Internetrelaterade frågor. Istället lämnas arenan åt liberaler (tack och lov för det mesta de som fortfarande gör skäl att kallas "liberaler") och andra på högerflanken.

  Informationsfrihet, yttrandefrihet på nätet etc är inte naturligt en högerfråga bara för att Timbro och många som traditionellt sätt befinner sig på högerflanken är de som är mest tongivande och aktivt driver dessa frågor. Däremot håller det att så sakteliga bli en högerfråga just för att så få på vänsterflanken anammar den! I rättvisans namn så är de etablerade partierna på högerflanken inte särskilt duktiga att stå upp för informationsfrihet etc heller. Det i sin tur banar, med all rätt, väg för fåfrågepartier som Piratpartiet.

  Dags att sluta fega och göra upp med både den vacklande identiteten inom (s) och det faktum att ungdomspartiet mer påminner om en ung version av moderpartiet, dvs saknar glöd, förmåga, initiativ och mod att ifrågasätta moderpartiet och därmed frammana förnyelse!

   

  kommentera