Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, augusti 27, 2007

  Vissa saker lämnas bäst okommenterade

  Den tidigare moderate och kristdemokratiske riksdagsledamoten Björn von der Esch kämpar vidare mot EU. I dag har han låtit publicera en annons på förstasidan i Svenska Dagbladet. Annonstexten, i sin helhet, lyder som följer (inklusive fetstil, okonventionell meningsbyggnad och bruk av mellanslag):
  Media , sluta fega– gör jobbet, upplys folket!
  I smyg överlåts nu enorma makt-och naturresurser till EU. Grundlagsskyddet urholkas. Våra lagar stiftas i Bryssel. Över våra naturtillgångar får EU sista ordet. Kvar åt oss ynka två (2) procent medinflytande.
  En nationell ödesfråga. Media och politiker tiger. Ingen debatt, ingen folkomröstning. Varför hålls allmänheten ovetande? Okunskap, eller mer lönsamt med locket på än av? I vart fall ett oförlåtligt svek mot demokratin!
  Björn von der Esch fd riksdagsledamot KU.

  Det bör kanske påpekas att ”KU” i det här fallet inte är något parti utan Konstitutionsutskottet som von der Esch var suppleant i 911008-941002 och ordinarie ledamot 981013-020930. Jag noterar också att den bild han använder som illustration i annonsen är riksdagens officiella, som ”är fri att använda i sammanhang där riksdagen och riksdagens arbete beskrivs”. ”Reproduktion i reklam och marknadsföring är inte tillåten”, sägs det vidare på riksdagens webbplats.

  * * *

  På ledarplats förklarar för övrigt DN varför frågan om EU-fördraget inte lämpar sig att folkomröstas om.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vissa saker lämnas bäst okommenterade"

   

  Blogger Martin Tunström skrev... (27 augusti, 2007 17:20) : 

  Men ses inte det mer som samhällsinformation eller politisk propaganda? Man brukar ju själv lägga politisk information från partiet i brevlådor där det står "ingen reklam", samhällsinformation brukar man peka på.

   

  Blogger Peter skrev... (27 augusti, 2007 23:52) : 

  Skandal att politikerna kör över folket. Klart som fan att politikerna inte vill ha en folkomröstning eftersom det kommer bli ett stort rungande NEJ.

  Det här är ett politikerprojekt från början till slut för att utvidga den politiska sfären och centralisera makt till Bryssel, dvs mer centraliserad planering av människors liv, själ och egendom. Varje politikers våta dröm. Fy fan!

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 augusti, 2007 02:40) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Henrik skrev... (01 september, 2007 12:23) : 

  Det ligger så mycket mer bakom EU och hela utveckling. Hade folk bara haft ork och mod att ta reda på historisk fakta om centralbanksystemet, Rockefellers och mycket mera så hade nog kraven på media ökat.

  EU är bara en av flera unioner under framväxande. På tur står nu en nordamerikansk union som växer fram ur SPP-avtalet mellan USA, Mexiko och Kanada.

  Peter, du är nära men inte nära nog. Detta är en större arena än bara europa. Tråkigt nog tycks folk därute så upptagna med dokusåpor, karriärer och sportevenemang att denna utveckling kan ske utan krav på folklig insyn. Det finns dock vissa av oss som arbetar hårt med att bryta ner denna mur.

   

  kommentera