Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 22, 2007

  Vad är det för fel på människor?

  Ibland blir jag bara bedrövad när jag läser nyheterna. Och i dag fanns det rätt många anledningar till bedrövelse. Låt mig bara plocka två exempel ur dagens skörd:

  1) Kvinna försökte sälja sin 2-åriga dotter på bordell. TV4Nyheterna.se rapporterar att spansk polis har gripit en 33-årig kvinna när hon försökt sälja sin dotter. När hon greps hade hon även kokain på sig.

  2) Sexattacker på första skoldagen. SvD plockar upp ett TT-telegram om att en 28-årig komvuxelev första dagen på terminen antastat sex kvinnliga elever. En av dem försökte han våldta på toaletten. Det hela blir ännu mer bisarrt när man läser att mannen kort efter gripandet sattes på fri fot då det enligt åklagaren inte fanns något som pekade på att 28-åringen skulle fortsätta begå brott.

  Människor är fan galna.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vad är det för fel på människor?"

   

  Anonymous DoveWithGun skrev... (22 augusti, 2007 19:28) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Peter skrev... (22 augusti, 2007 22:55) : 

  Alltid något att vänstern i alla fall anser att brott mot kvinnor av män inte skall ses på med blida ögon.

  Nåväl, det finns ju ett undantag, droger, hanterar man marijuana så kan man ju åka in på 18 år. Det känns ju proportionerligt. (ironi)

  Det är väl de två undertagen som finns. Resten skall behandlas med silkeshandskar och bjudas på segelsemester till Medelhavet för skattebetalarnas pengar. Något en annan kanske skulle kunna få råd med genom en 30-40 års hårt arbete.

   

  Anonymous Klara skrev... (22 augusti, 2007 23:43) : 

  Kommentarer till kanske fejkade historier...

  1.
  Människors handlingar kan vara felaktiga men som jag ser det är det "Marknader" som hänsynslöst utnyttjar människor i underläge som är det stora "felet"
  Drog- sex- och grovporrmarknaden är oetisk och bara delvis kriminaliserad
  Dessa marknader förändrar människors normer och värderingar och rudimenterar deras sunda förnuft och fria vilja
  2. Antar att du tycker att det var representanten för rättsväsendet som var galen
  eller?
  Han följde nog bara regelboken

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 augusti, 2007 06:38) : 

  Peter, det kommer kanske som en överraskning för dig - men "vänstern" är ingen enhetlig grupp där alla tycker likadant. Synen på våldtäktsförsök, sexuella trakasserier etc har nog också ganska lite att göra med politiska värderingar.

  Klara, självklart kan historierna vara "fejkade" - men jag såg ingen anledning att utgå ifrån det. Och jag kan aldrig acceptera att människor inte ska ta ansvar för sina egna handlingar, med hänvisning till "Drog- sex- och grovporrmarknaden". Och i fall två tyckte jag främst att det var gärningsmannen som föreföll galen - och åklagarens agerande mer bisarrt än galet, precis som jag skrev.

   

  Anonymous simon j skrev... (23 augusti, 2007 09:22) : 

  Gudmundsson har en länk till en längre artikel i the Guardian på samma tema. Och det är en viktig fråga:

  Hur ska samhället uppmuntra sina medborgare att ta ansvar för sina handlingar; hindra dem att låta deras själviska drifter gå ut över medmänniskorna. I motsats till Klara (?) tror jag att jämfört med dagsläget måste återkopplingen till individen bli starkare, så att hon tydligt märker när hon gör något dåligt respektive något bra. Alltså inte om hårdare straff, utan en kraftig ökning av graden av brott som blir lagförda och bestraffade och av hastigheten det sker med. Samhället både kan och bör hjälpa människor till ett bättre liv, men tokstrukturalisternas tro att moral är något som ska avgränsas till samhällets mer välmående skikt tror jag har gjort mer otjänst för oss än mycket annat.

   

  Blogger David skrev... (23 augusti, 2007 09:26) : 

  Hur kan man lasta den hemska marknaden för det här när det i själva verket var ägaren för bordellet som anmälde den här kvinnan? Herregud.

   

  Blogger johannes skrev... (23 augusti, 2007 12:39) : 

  Med 6 mdr människor på planeten kommer det oundvikligen att hända hemska saker någonstans hela tiden. Vad man ska akta sig för är just "människor är fan galna"-attityden, som bara leder till en hobbesiansk människosyn. Mer intressant att undersöka är vilka ideologiska och kommersiella intressen som finns bakom chockmediernas våldspornografi?

  johannes @ biospolitikos

   

  Anonymous Klara skrev... (23 augusti, 2007 15:30) : 

  Kommersiella intressen förtinglingar allt t.o.m. människor

   

  Blogger Peter skrev... (23 augusti, 2007 22:25) : 

  Jadu Klara, hade det inte varit trevligare om vi hade haft en till 100% centralplanerad ekonomi (idag ligger ju bara den procentsatsen på 50% i Sverige) där du och dina kompisar hade kunnat bestämma hur människors pengar skall användas och till vad?

  Då hade ju människor sluppit att fundera på om de skall spara pengar till en utomlandssemester eller en ny TV. Då hade ju du kunnat besluta att för det kollektivas bästa så blir det inget, för att senare kunna konstatera att det kanske är bäst att kontakta FN:s matprogram så att vi i alla fall kan få mat.

   

  kommentera