Hur ska tecknen tolkas?
Den senaste tiden så har jag noterat klistermärken uppsatta lite här och där i Stockholm med en symbol i form av två parallella linjer, korsade av ett snedstreck (≠). Från mina matematiklektioner i skolan minns jag att detta kallades ”ej lika med-tecknet” och används, enligt Wikipedia, främst mellan två led för att visa att dessa inte är likvärdiga. Jag har även hört att symbolen dykt upp i form av en stor betongklump på Medborgarplatsen, helt utan stadens kännedom. I morse satt symbolen på papper, uppklistrade längs Drottninggatan mellan Sergels Torg och Riksbron. Min fantasi sattes nu i rörelse. Är det ett konstverk? Ett kreativt sätt att uppmärksamma den bristande jämlikheten i Sverige? Ett mystiskt budskap från utomjordingar? Det hela blev ännu mer mystiskt när jag såg att Riksbron (som alltså leder fram till riksdagen) i morse var kluven på mitten av ett kravallstaket. Hur hänger detta ihop? Så många frågor... Andra skriver intressant om Stockholm, konst, opinionsbildning. |
Kommentarer om "Hur ska tecknen tolkas?"
Du har ju ett gäng gatukonstnärer som jobbar i Bankseys anda. Några kallar sig Akayism. Jag har bara utgått från att det rör sig om något sådant - i likhet med t.ex. rådjuret som tittade storögt mot en med en kikarsiktesring i huvudet för några år sedan. Men Riksbrons tudelning tänkte jag inte på i sammanhanget. Är det inte bara ett tecken på att borgarna håller på att återinföra tvåkammarriksdagen? :-)
Eller kanske en klurig marknadsföringsstrategi, det vore ju inte första gången ett företag skulle använda gatukonst som uttrycksmedel.