Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    tisdag, december 18, 2007

    Integritetsombudsman Pär Ström önskar god jul



    Andra skriver intressant om , , .


    Kommentarer om "Integritetsombudsman Pär Ström önskar god jul"

     

    Blogger Johan Hedin skrev... (18 december, 2007 10:07) : 

    Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

     

    Blogger Johan Hedin skrev... (18 december, 2007 10:08) : 

    Är inte detta en politisk "julsaga"?
    Jag trodde exakt alla universellt hade dömt ut denna konstform den senaste veckan?

     

    Anonymous Anonym skrev... (18 december, 2007 10:48) : 

    Ja, där ser man! Humor var det sista jag trodde att Pär Ström hade. Hoppas den sidan av hans personlighet blir mer framträdande i fortsättningen

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (18 december, 2007 11:12) : 

    Johan, det var inte greppet som sådant som dömdes ut (åtminstone inte av mig) - utan Svensk Näringslivs enfaldiga och tondöva bruk av det. Pär Ström visar betydligt större förmåga till politisk fingertoppskänsla.

    Bengt, kan bara instämma. Problemet är väl att humorbrist är kännetecknade för rätt många av oss i den politiska opinionsbildningssvängen...

     

    Blogger Johan Hedin skrev... (18 december, 2007 12:11) : 

    Jonas:
    Min gamle chef i en statlig utredning (och f.d. statssekr.) sade ungefär "om inte ogillar ens förslag har man nog lagt ett dåligt förslag". Dvs att folk börjar klaga högljutt är ett tecken på att man sagt något med substans.

    Det är lite samma sak här. När exakt hela etablissemanget gallskriker och mobbar ut en kampanj så kanske det är för att man träffat rätt någonstans? Jag tar betydligt hellre det än att man måste impregnera "politisk fingertoppskänsla" i budskapet.

     

    Blogger Malin Strid skrev... (18 december, 2007 15:31) : 

    Johan,

    logiken haltar en smula. Jag håller helt med din förre chef om att ett förslag som ingen ogillar är det nog något lurt med. Men det funkar ju inte omvänt. Att folk närmast unisont sågar det man gjort är inte självklart ett kvalitetsbevis...

     

    Blogger Johan Hedin skrev... (19 december, 2007 09:24) : 

    moster:
    Nej - det är klart att den typen av hårddragen logik var det inte min avsikt att göra här. Och det skrev jag inte heller.

    Men... Jag tycker själv att de närmast hysteriska och unisona reaktionerna på julsagorna är mer talande och anmärkningsvärda än sagorna i sig själva.

     

    Blogger Jonas N skrev... (19 december, 2007 11:18) : 

    Jaha, man kan förstås ha synpunkter på 'julsagorna', det har jag med. Och dom är knappast skrivna för att imponera på folk som redan förstår hur saker hänger samman i ekonomin.

    Däremot de som inte begriper sån't (tex arga tanter och farbröder på diverse kulturredaktioner mm), dem behöver man tala till på rena barnspråket, och de kommer sannolikt ändå inte att förstå sammanhangen. Helt enkelt för att de inte vill!

    Tror ni mig inte?

    Jag har hittat två sago-kontringar (En i DN, och en i Aftonbladet) där de som främst borde lära sig iaf en anings aning om varför samhällen finns och fungerar, får ge egna bilder av verkligheten.

    De gör det också i sagoform, så de vågar smycka ut sina bilder av verkligheten lite grand. Men helt uppenbart är att de menar att deras 'sagor' är mer rättvisande än de i SNs anonser.

    Och där får man alltså läsa att det handlar om dom goda mot dom onda, och dom onda vill alltså tjäna pengar och förstöra vår fina jord.

    Dvs precis som saker och ting förklarades i dom riktiga barnsagorna, som barn i åldrar 6 - 10 år uppskattar ...

     

    kommentera