Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, februari 09, 2009

  Dagens Arena 2.0

  Min favorit i fråga om politiska kommentarer från vänster, Arenagruppen, har fräschat upp sin nätsatsning Dagens Arena och bland annat kompletterat den med en redaktionsblogg.

  På bloggen kommenteras bland annat den ledare i Tvärdrag om arbetarrörelsen och medier som också jag uppmärksammat.

  Dagens Arena konstaterar att det vilar ett märkligt drag över texten: ”Ingenstans kan man läsa ordet Internet”. Lundberg och Suhonen nämner inte ens att Efter Arbetet, som de hyllar för att den nu kommer ut på papper, startades som nättidning för flera år sen. De nämner inte heller att medie- och opinionsbildningslandskapet – bland annat i och med bloggrevolutionen – ser helt annorlunda ut nu jämfört med för bara tio år sedan.

  Detta är en väldigt viktig poäng. Och återigen visar Dagens Arena sin oundgänglighet i svensk politisk debatt.

  Tvärdrag kommenterar nu för övrigt den här debatten. Jag vill bara påpeka att de missförstått mig lite; jag menade aldrig att den redaktionen jag föreslagit skulle ”hoppa runt”. Det vore onekligen ett besynnerligt arbetssätt. Vad jag föreslår är en redaktion som levererar material till en mängd olika medier. Dessutom skulle de köpa och sälja vidare redan publicerat material som förtjänar en större spridning.

  Hur som helst: kul att diskussionen börjar komma igång!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Dagens Arena 2.0"

   

  Blogger CalleFridén skrev... (09 februari, 2009 17:25) : 

  Jag personligen tycker ju att det snackas för mycket internet i kampanjsyfte numer, i synnerhet som man måste komma ihåg att den beramade Obamakampanjen - lät snyggt det där! - faktiskt använde internet för att få ut sina valarbetare för att TALA med folk. Vilket jag med en dåres envishet fortsätter att framhålla.
  Däremot måste det naturligtvis finnas en bärbar dator, och folk som kan handskas med den, i varje valstuga. Det och en bra faktabank kan vara en rejäl vinstlott.
  Men naturligtvis har du rätt - det finns ett slags snobbigt ointresse för nätet som kunskapsförmedlare, vilket kan komma att straffa sig i slutänden

   

  Blogger Nima D-T skrev... (09 februari, 2009 23:59) : 

  Personligen så tycker jag att Arena, med deras okritiska hyllande av Paul Krugman och Franklin D Roosevelt, är en riktigt trist tidning. Den utmanar inte tanken, den är ofta lite intetsägande. Den vill liksom vara lika torr som valfri borgerlig ledarsida, fast vänster. Det märks väll extra tydligt då en grupp 50/60/70-talister ska försöka slå oss 80-talister på fingrarna angående internets roll eller inte. Tvärdrag har rätt då de påpekar att internet bara når ut till en liten minoritet, ofta de redan frälsta.
  Och det är väll inte det vi behöver idag? Vi behöver ju nå ut med vår röst till folk som inte brukar höra oss!

   

  kommentera