Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, februari 05, 2009

  En sång för Maud Olofsson  Tack Johan, för inspiration!


  Kommentarer om "En sång för Maud Olofsson"

   

  Anonymous Bengt O. skrev... (05 februari, 2009 21:21) : 

  Jag är egentligen inte speciellt emot kärnkraft men vill ändå hänvisa till Enn Kokks fyndiga kommentar idag:

  "Det skulle gå att säga mycket om Maud Olofssons kappvändande - som hon snurrar med kappan, skulle hon personligen kunna driva ett par vindkraftverk."

   

  Anonymous Peter L skrev... (05 februari, 2009 23:41) : 

  Tycker inte Maud är kappvändare däremot är hon realpolitiker som inser att kärnkraften kommer vara en stor del av energiförsörjningen under lång tid i sverige. Ännu en gång visar alliansen hur handlingskraftig och regeringsduglig den är. Man riktigt såg på oppositionen hur tagna dom blev eller golvade kanske man kunde säga.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 februari, 2009 06:43) : 

  För tydlighetens skull: jag är själv varken någon inbiten kärnkraftsmotståndare eller -anhängare. Jag tycker att frågan är komplicerad och mångbottnad. Men musikvalet kändes oundvikligt. Fortfarande återstår som bekant slutförvaringsfrågan att lösa.

   

  Blogger Wilhelm Svenselius skrev... (06 februari, 2009 07:42) : 

  Jonas: Slutförvaringsfrågan är faktiskt löst. I går på P1 hörde jag en energiforskare som berättade att man nu har metoder som kan korta förvaringstiden till så lite som 20-30 år. Dessutom kan mycket av resterna upparbetas och användas som bränsle på nytt.

  Eftersom det var en forskare som sa detta så antar jag att dessa metoder kanske är några år från att användas i stor skala - men med tanke på de tidsperspektiv som är involverade här så borde det inte spela någon roll.

   

  Blogger Peter Högberg skrev... (06 februari, 2009 08:33) : 

  Måste säga att om kärnkraften vore lika bra som musiken vore livet enkelt.
  Tack Jonas för att vi får lite bra musik när de dystra besluten glider fram över sverige som en härdsmälta

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 februari, 2009 10:09) : 

  Wilhelm, det låter ju onekligen uppmuntrande - men fram tills dess så måste ju ändå avfallet förvaras någonstans. Och SKB förefaller ha svårt att få någon lämplig kommun att nappa på detta.

  Peter, glad att musiken uppskattas. Kraftwerk är hjältar :-)

   

  Anonymous Jonas skrev... (06 februari, 2009 11:44) : 

  "Eftersom det var en forskare som sa detta så antar jag att dessa metoder kanske är några år från att användas i stor skala".

  Herre min skapare, forskare tog fram bilar som gick på vatten, luft och träflis för 50 år sedan. Idéer finns det gott om - särskilt sådana man kan få uppmärksamhet för. Optimala förutsättningar och perfekt omsättning av idéer i praktiken finns det sämre med.

   

  Anonymous Studiomannen skrev... (06 februari, 2009 12:26) : 

  Gör nu inte detta till ett enda stort feltänk. Visst går det att raljera över Centerpartiet och Maud Olofsson. Men skratta lagom när Alliansen vinner nästa val. Det här var oerhört smart och i rättan tid. Det är oerhört många väljare i Sverige som är för kärnkraft. Även inom Centerpartiet för övrigt. Hur jag vet det? Tja, bevisa motsatsen. 1980 kan vi glömma. Tänk på att folkomröstningen var rådgivande. Annars hade vi fortfarande kört omkring på fel sida vägen i det här landet.

  Jag har full förståelse för att det är kul att retas. Jag har full förståelse för de som tycker att detta är en mångbottnad fråga. Men jag har ingen förståelse för taktiken i S-ledningen nu. De ska välkomna initiativ av det här slaget. För sådant här avgör val.

  Och Jonas: Kraftwerk är lysande! :-)

   

  Blogger Mattias skrev... (06 februari, 2009 16:24) : 

  De problem som tidigare funnits med kärnkraften; avfallsfrågan, risken för haverier och begränsad mängd bränsle är alla lösta.

  Man kan givetvis vara motståndare till kärnkraften av emotionella skäl, men det finns inga rationella skäl.

   

  Blogger Peter Högberg skrev... (06 februari, 2009 16:28) : 

  När det gäller slutförvar så står min grannkommun Oskarshamn i beredskap att ta emot avfallet. Oskarshamn tilsammans med Östhammar har sagt ja till slutförvar. Skb har under ett antal år gjort en fördjupad undersökning och kommer under våren meddela vilken kommun man kommer föreslå regeringen att lägga slutförvaret i. Befolkningen i dessa kommuner är till en stor majoritet positiva till ett slutförvar. För min del hoppas jag på Oskarshamn då det kommer innebära sysselsättning för många år framöver. Det som enda måste avgöra i slutet är säkerheten

   

  Blogger Björn Wadström skrev... (06 februari, 2009 16:34) : 

  Hej..välkommen i klubben. Delta i min lista över Musik för ny energi.
  http://wadstrom.blogspot.com/2009/02/folkkampanjen-startar-igen.html

   

  Anonymous Paul Eskilsson skrev... (07 februari, 2009 00:40) : 

  Östhammar (och sannolikt Oskarshamn) har definitivt inte "sagt ja till slutförvar". Kommunen(-erna) har sagt ja till förstudien, ingenting annat.

  Beslutet i själva sakfrågan tas när SKB bestämt sig och skickat en ansökan till regeringen.

  Och nej, avfallsfrågan är definitivt inte "löst". Metoden är fortfarande inte verifierad och godkänd. Nu senast misstänker man att kopparkapslarna som avfallet ska förvaras i kan oxidera utan tillgång till syre i vattnet, vilket om det stämmer skulle tvinga fram en annan lösning för inkapslingen, sannolikt betydligt dyrare och/eller inte praktiskt genomförbar (man skulle t ex kunna använda andra metaller som är mycket dyrare och ev alltför sällsynta).

   

  kommentera