Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 30, 2006

  Reklam för tryckfriheten

  Reklam för tryckfrihetenWow! Aftonbladet tar till ett djärvt grepp i dag för att slå ett slag för tryckfriheten. Såväl i pappersupplagan som på webben är logotypen i sidhuvudet utbytt mot ordet Tryckfrihet.

  Flera av landets alla dagstidningar demonstrerar i dag på olika sätt sin oro över de inskräkningar i tryckfriheten som skett de senaste åren. Man gör nu gemensam sak i en demonstration i syfte att värna allas rätt till information. Kampanjen kommer att märkas i egna annonser (i stil med den här intill) och på andra sätt i tidningar över hela landet.

  Kloke Martin Jönsson skriver mer om detta i Svenska Dagbladet.

  Aftonbladet.se:s chefredaktör Kalle Jungkvist och Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin skriver i en gemensam krönika att "Tryck- och yttrandefriheten är något som vi ska vara stolta över. Varje tecken till begränsningar måste bekämpas."

  Jag kan bara instämma.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Reklam för tryckfriheten"

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 augusti, 2006 09:41) : 

  Men när Anders Gerdin går ut som han gör är det oerhört hycklande. Orsaken till att det reses krav på ex.vis lagstiftning som skyddar privatlivet är ju att just Anders Gerdins tidning tillsammans med Expressen tydligt visat att de helt enkelt skiter i det ansvar som de i högtidliga sammanhang har sagt sig vilja ta. Om han och Otto Sjöberg i fortsättningen låter bli att kränka privatpersoner, som t.ex minderåriga våldtäktsoffer, på löpsedlarna enbart för att kränga lösnummer och istället ägnar sig åt journalistik så kommer sannolikt kraven om lagstiftning att minska eller försvinna.

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 augusti, 2006 19:16) : 

  Den lagstiftningen skulle bl.a innebära att vi med stor sannolikhet inte hade fått någon rapportering alls om Lars Danielsson förhavande, ej heller att han kommer få behålla sin lön på dryga 80.000 per månad. Fast visst vill man ha ett sådant samhälle - Så varför inte?

  Nu i Danielsson fall har det inte så stor betydelse för vi vet fortfarande inte varför han ljuger.

  Tryckfrihet och yttrandefrihet hänger ihop. I de flesta länder är det inget som har givits medborgarna till skänks, utan de rättigheterna har krävt många offer och fortfarande kräver det offer...

   

  kommentera