Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 09, 2006

  Tungt ansvar på valanalysgruppen

  Jag har tidigare skrivit att socialdemokratin, efter det svidande valnederlaget, inte borde nöja sig med att tillsätta en valanalysgrupp. Vi behöver i stället en mer genomgripande analys av valrörelsen och valresultatet, kombinerat med ett strategiskt förnyelsearbete av socialdemokratisk organisation, kommunikation och politik.

  Jag skrev då också att detta arbete bör ledas av en socialdemokrat med högt förtroende inom rörelsen – men som stått utanför det inre partiarbetet de senaste åren. Min kandidat till posten var Margot Wallström. Så blev det nu inte, utan i helgen gavs detta ansvar till förra socialministern Berit Andnor.

  Men hon ska självklart inte göra jobbet själv. Partiet har nu snickrat ihop en grupp där det ingår tunga distriktsordföranden, kommunalråd, fackliga företrädare och representanter för sidoorganisationer – däribland SSU. Med i denna viktiga grupp finns bland annat en, med sina egna ord ”obetydelsefull 25-årig partiengagerad kille från Malmö”; Adrian Kaba.

  I gruppen ingår även Mattias Vepsä, Annelie Hulthén, Ella Niia, Karl Petersen, Lena Micko, Christina Zedell, Mats Johansson, Ingrid Lennerwald, Monika Theodorsson, Tomas Rudin samt Sven-Erik Österberg.

  Ett tungt ansvar vilar nu på dessa personer att utnyttja sitt mandat maximalt och självkritiskt granska de socialdemokratiska insatserna under den gångna mandatperioden och under valrörelsen – men framförallt blicka framåt och föreslå lösningar för framtiden. Jag kan bara önska lycka till.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , .


  Kommentarer om "Tungt ansvar på valanalysgruppen"

   

  kommentera