Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, oktober 05, 2006

  Politik, pr och public affairs

  [UPPDATERAD] Nej, jag tänker inte ge mig in i spekulationerna om vilka som kommer att ingå i den regering Fredrik Reinfeldt presenterar i morgon. Men för er som roas av sådant så kan jag rekommendera Gudmundson och HAX. De verkar ha öronen på skaft när det gäller ryktena som är i omlopp.

  Däremot studsar jag till lite över Dagens Medias uppgifter om att Göran Perssons pressekreterare Sebastian Navab och socialdemokraternas presschef Manuel Ferrer ska starta en public affairs-byrå tillsammans. Navab förnekar inte uppgifterna, utan konstaterar bara att det inte finns någon byrå ännu – men att ”om det blir skarpt läge” så skulle han ”absolut vilja ha Manuel med”.

  Och visst, varför inte. Erfarenhet har de ju så det förslår. Men de är knappast de första vänstermänniskor som funderat på, och i vissa fall gjort slag i saken, om att starta en sådan verksamhet med meningsfränder. Problemet är att Sverige är en för liten marknad för att det ska finnas utrymme för så många renodlade public affairs-byråer. Många som försökt har efter ett tag insett att de även måste erbjuda presumtiva kunder mer traditionella pr-tjänster, produktmarknadsföring och dylikt. Och inget ont om det – men det är knappast den typen av uppdrag man startade byrån för.

  Det kan också bli svårt att upprätthålla den socialdemokratiska inriktningen på verksamheten. I synnerhet under en borgerlig mandatperiod där kunder som vill ha hjälp med politisk kommunikation nog snarare vänder sig till konsulter med känningar inom borgerligheten.

  Jag noterar för övrigt också att annars så kloka Helle Klein får ett smärre utbrott över människor som sysslar med det Navab och Ferrer eventuellt tänk ge sig in på. ”Usch, det stinker om den där professionella kampanj och pr-kulturen som håller på att förgifta vår politiska demokrati”, skrev hon häromdagen på sin blogg. Sakine har en intressant kommentar kring detta.

  * * *

  Nu meddelar Dagens Media också att Anna Helsén, presschef åt Göran Persson, blir konsult på pr-byrån JKL. Hon tillträder enligt uppgift under hösten.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Politik, pr och public affairs"

   

  kommentera