Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, oktober 07, 2006

  Halvnytt gäng leder oppositionen

  [UPPDATERAD] Häromdagen skrev jag att det är tveksamt om det viktiga socialdemokratiska opposionionsarbetet innan den nya partiledningen väljs, ska ledas av kretsen kring Göran Persson. Denna grupp ett stort ansvar för valresultatet, och därför är det viktigt att s-gruppledarna i riksdagens utskott består av personer som förmår att göra en självkritisk analys och inse behovet av förnyelse.

  Jag ser nu att Urban Ahlin fått i uppdrag att ta hand om utrikesfrågorna, vilket är väldigt glädjande. Och i utbildningsutskottet är det Marie Granlund som nu får vara partiets taleskvinna. Ulrica Messing får ta över försvarsfrågorna, medan Thomas Bodström, Tomas Östros och Pär Nuder får behålla sina ansvarsområden – i tur och ordning justitieutskottet, näringsutskottet och finansutskottet.

  Två av mina gamla bekanta från SSU-tiden, Carina Moberg och Anders Ygeman, blir s-gruppledare civilutskottet (bostäder etc) respektive miljö- och jordbruksutskottet. Carina minns jag som väldigt engagerad i just bostadspolitiken, så det känns som ett utmärkt val. "Ygis" är däremot stockholmare i kvadrat, och det känns som att han har en del att plugga in vad det gäller jordbrukspolitiken. Vidare axlar Sven-Erik Österberg ansvaret för arbetsmarknadsutskottet, Berit Andnor blir sannolikt KU-ordförande, Margareta Israelsson tar kulturutskottet, Lars Johansson skatteutskottet, Tomas Eneroth socialförsäkringsutskottet, Mona Sahlin socialutskottet, Anders Karlsson trafikutskottet, samt Susanne Eberstein EU-nämnden.

  Och jo, Göran Persson får titeln gruppordförande och blir därmed överordnad Britt Bohlin Olsson, som är gruppledare för s-riksdagsgruppen.

  En viss förnyelse således. Alltid något. Jag håller nu tummarna för att det utlovade aktiva oppinionsarbetet kommer igång på allvar. Jag hörde dessutom att Berit Andnor blir ordförande för partiets valanalysgrupp. Ett intressant val, men inget jag direkt slår volter över. Det återstår att se vilket mandat hon faktiskt får och vilka personer som utöver henne kommer att ingå i analysgruppen.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Halvnytt gäng leder oppositionen"

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 oktober, 2006 17:56) : 

  och så har ni äntligen blivit av med pagrotsky

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (07 oktober, 2006 18:11) : 

  Just det är inget jag gläds över. Jag gillade Pagrotsky och tyckte att han gjorde ett bra jobb. I en av sina sista insatser i valrörelsen sopade han dessutom banan med Lars Leijonborg i ett mediepolitisk debatt :-)

   

  Anonymous Skrivkramp skrev... (07 oktober, 2006 18:58) : 

  Wow, sossar som talar ideologi, det var sannerligen ett tag sedan! Keep up the good work, och kan ni sedan få med Persson i diskussionen också, kanske vi slipper höra honom sitta och knorra missnöjt över den nya regering som ärligt talat inte ens HUNNIT göra bort sig än.

   

  Anonymous Peter Karlberg skrev... (07 oktober, 2006 22:30) : 

  Jag blev mycket besviken. Skälet är förstås att Bodström ges ansvar för justitieutskottet. Där har han inte att göra eftersom han saknar rätt elementär respekt för personlig integritet och framstår som en batonghögerman. Skall bli kul att se om vi kan få en mer principiellt baserad politik på området med Bea som justitieminister - jag har uppfattat att hon haft mot Bodström rätt avvikande uppfattning i riksdagen tidigare.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (08 oktober, 2006 20:59) : 

  Berit Andnor är en anonym hårding som alla de borgerliga debattörerna har ytterst stor respekt för. Har man hört henne köra över dem i riksdagen eller i andra debatter förvånas man över att hon haft en så anonym roll.
  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?typ=db&namn=248230&intUnitID=

  Ca 8,40 in i klippet kör hon över Leijonborg, och han blir så spak...

   

  kommentera