Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, december 12, 2006

  Tankesmedjan hamrar för döva öron

  Per Gudmundson har på sin blogg Val 2010 lagt ut ett intressant referat från ett seminarium från den 1 december, där de två som Gudmundson betecknar som ”partiets sannolika ledare” (Pär Nuder och Mona Sahlin) lade ut texten om sina visioner för socialdemokratin.

  De tankar som framförs där är intressanta i sig, men det som verkligen fick mig att studsa till var att referatet fanns att hitta på Arbetarrörelsens tankesmedjas webbplats. Det anmärkningsvärda med det är det faktum att ingen vettig marknadsföring av denna tankesmedja eller dess webbplats verkar ha gjorts.

  Jag har ett tag känt till att LO Idédebatt och Tankesmedjan Idé & Tendens (som drevs av socialdemokraterna och ABF) slagits ihop, och har även bloggat om den nya tankesmedjan. Men länge har arbetarrorelsenstankesmedja.se varit en död länk där det bara sagts att innehåll skulle läggas upp inom kort. Nu verkar så ha skett – utan att man informerat om det (åtminstone inte på något sätt som nått mig), och resultatet är en ärligt talat riktigt ful och trist webbplats.

  Varför, snälla rara partivänner, kommunicerar vi inte bättre än så här?

  I synnerhet i opposition så borde det vara viktigare än någonsin att socialdemokratin och arbetarrörelsen tar sig några ordentliga funderare över den egna politiken och hur vi kommunicerar den till väljarna. Finns det saker som vi gjort eller uttryckt fel tidigare? Finns det områden vi borde betona mer? Finns det något i det budskap med vilket de borgerliga mötte väljarna senast – och vann förtroende för – som vi har anledning att ta till oss av? Dessa och många andra viktiga frågeställningar bör Arbetarrörelsens tankesmedja jobba med.

  Att då smyga i gång verksamheten, inte ge besökare på webbplatsen möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev eller uppdateringar sajten – RSS-flöde är väl knappast att tänka på – det duger inte. Jag tror säkert att tankesmedjans medarbetare har pratat med sina gamla bekantingar på partitidningarna Aktuellt i Politiken och Tiden, samt LO-Tidningen och kanske några till. Men alla andra då?

  Det finns åtminstone några hundra socialdemokratiska bloggar som kanske borde ha fått åtminstone ett pressmeddelande, och ännu hellre särskilt anpassad information för att sprida vidare de säkert kloka tankar som smids till en något bredare målgrupp.

  Om Arbetarrörelsens tankesmedja förväntas hamra ut nya socialdemokratiska tankar så måste man se till att hitta bättre former för att hammarslagens klang ska kunna nå fler öron.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Tankesmedjan hamrar för döva öron"

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 december, 2006 15:19) : 

  Sämre kommunikationsförmåga än slumpad, enskild blogg, alltså.

  //JJ

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 december, 2006 16:02) : 

  "Varför, snälla rara partivänner, kommunicerar vi inte bättre än så här?"

  Även om frågan säkert är retorisk, så behöver du inte koppla ihop dig med dem, genom att skriva "vi" tycker jag. Det är nämligen de som kommunicerar dåligt, inte du.

   

  Blogger gudmundson skrev... (12 december, 2006 18:19) : 

  Jag blev också förbluffad, minst sagt. I min värld så håller man åtminstone ett seminarium och bjuder på ett glas vitt och lite snittar när man relanserar sin verksamhet. Och skickar ut ett pressmeddelande. Och så kanske man lägger ett par spänn på att omdesigna webbplatsen också, så att förändringen syns.

  Det kanske inte hanns med.

  Men det mest troliga är väl att de som är anställda för att ha hand om idéutveckling inte har så mycket idéer. Rörelsen kan betydligt bättre.

   

  Blogger CV skrev... (12 december, 2006 23:04) : 

  Hemsidan jag sköter i mitt jobb (lo.se) har i alla fall rss-flöde.
  alltid något.
  RS
  kulturbloggen.com

   

  kommentera