Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, februari 01, 2007

  Tänkvärd läsning

  Missa inte det som Håkan A Bengtsson (vd för Arenagruppen) skriver på sin blogg om Europa under de 50 år som gått sedan det vi i dag kallar EU bildades.

  Bengtsson skriver bland annat att ett nytt europeiskt missnöje griper omkring sig. Det har med framtiden att göra och rör en oro för att ”globaliseringen” kommer att göra allting sämre. Han konstaterar att denna oro kan tyckas överdriven, men är reell och rent av ”en central faktor i europeisk politik i dag”.

  Stämningsbilderna av vår kontinent är motsägelsefulla, skriver Håkan A Bengtsson:
  Å ena sidan pågår en fortgående politisk och ekonomisk integration i hela världen, inte minst mellan de 27 medlemmarna i den Europeiska unionen. Å andra sidan stärks olika slags lokala och nationella identiteter – inte sällan med etniska undertexter – som ofta yttrar sig som ett motstånd mot invandring och arbetskraft från andra länder. Rädslan för att förlora jobbet eller försämrade arbets- och lönevillkor är berättigad. Det är centralt att hitta nya strukturer som undviker detta. Men ”Go home”-paroller innebär oundvikligen att arbetare ställs mot arbetare, svenskar mot de andra. På många håll slår allt detta över i högerpopulism och nationell självtillräcklighet.

  Läs!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Tänkvärd läsning"

   

  kommentera