Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 10, 2007

  Nysatsning på s-röster i mediebruset

  Den 30 september 2000 utkom det sista numret av tidningen Arbetet, som startades redan år 1887 av Axel Danielsson. En tid därefter bildades tidningsföreningen Efter Arbetet för att ”organisera de enskilda och organisationer, som vill verka för god samhällsjournalistik och allsidig opinionsbildning, samt främja och stödja utgivning av en oberoende socialdemokratisk tidning i Skåne”.

  Det blev till slut en tidning av detta; Efter Arbetet. I huvudsak är det en nättidning, men som några gångar om året också utkommer i en pappersutgåva.

  I morse nåddes jag av ett mejl om att Efter Arbetet från och med nu varje dag, måndag till fredag, publicerar en daglig ledarkommentar och dessutom andra kommentarer och debattartiklar flera gånger i veckan.

  För oss så efterlyst fler socialdemokratiska röster i mediebruset är detta en välkommen nyhet. Gänget bakom Efter Arbetet skriver att ”När de borgerliga och kommersiella mediemonopolen breder ut sig och vi har en borgerlig regering behövs oberoende pressröster mer än någonsin”. Gänget ifråga är knappast några okända namn i s-debatten: Eva Hillén Ahlström, Bo Bernhardsson, Håkan Hermansson, Petter Larsson, Hanna Pettersson och Magnus Wennerhag.

  Det är bara att önska dem lycka till. Och hålla tummarna för att de snart får till ett vettigt RSS/Atom-flöde på sajten.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Nysatsning på s-röster i mediebruset"

   

  kommentera