Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, oktober 07, 2007

  Demokratisatsning på tv

  [UPPDATERAD] Under en vecka med start i kväll sänder 38 public service-bolag världen över dokumentärer och kortfilmer till 300 miljoner tittare. Målet sägs vara att få hela världen att prata om demokrati – samtidigt. Här i Sverige hakar SVT på den globala debatten och låter stora delar av veckans programutbud genomsyras av temat Varför demokrati?.

  Den första filmen som sänds på SVT 2 utspelar sig i Kina, och där finns det ju onekligen skäl att diskutera demokratifrågor. Trist bara att Kina inte finns med bland de länder vars public service-bolag deltar i satsningen.

  Det gör inte heller Ryssland, som ju är en annan plats där det borde påminnas om demokratis betydelse. Från Moskva kommer det i dag rapporter om att hundratals några tusen ryska oppositionella samlades i stadens centrum för att uppmärksamma ettårsdagen av mordet på journalisten Anna Politkovskaja. Detta föranledde de ryska myndigheterna att låta c:a 2 500 extrainsatta poliser patrullera gatorna och säkerhetsstyrkor omringa demonstranterna.

  Redan tidigare har konferenser till minne av Anna Politkovskaja tvingats ställas in sedan rysk polis gripit flera deltagare. Bankkonton för konferensarrangörer har spärrats och utlänningar som inbjudits har vägrats rum på flera hotell, trots att de bokat i förväg.

  Kanske är det dags för de styrande i Peking och Moskva att knäppa på tv:n?

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Demokratisatsning på tv"

   

  Blogger Kalle Kniivilä skrev... (07 oktober, 2007 21:15) : 

  "Knäppa på tv:n" är precis vad de ryska makthavarna gör sedan flera år. Fast på ett lite annorlunda sätt än SVT: Nyhetsvärdering à la Kreml.

   

  kommentera