Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 22, 2008

  Bra, men var är moderaterna?

  I dag skriver femton borgerliga politiker på DN debatt att de startar ett nätverk mot FRA-lagen. De uppmanar regeringen att riva upp lagen redan innan den träder i kraft.

  Undertecknarna betonar att det inte är några fel på motiven, och att de "ställer helhjärtat upp på målet att kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet". Det avgörande för deras motstånd är att regeringen "frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten".

  "I stället för otillräckliga kontrollorgan bör höstens tilläggsproposition innehålla ett förslag om att FRA-lagen omprövas redan innan den träder i kraft", skriver undertecknarna.

  Personligen välkomnar jag detta initiativ. Det som dock förvånar är den moderata tvehågsenheten i frågan. Alla de borgerliga ungdomsförbundsordförandena står med som undertecknare - utom MUF:s Niklas Wykman, som ändå hotat med att lämna moderaterna på grund av FRA-beslutet. De moderater som vågat sätta sina namn under artikeln är oppositionsråd i Ljusdal respektive Norrköping samt ordförande för Brommamoderaterna. Med all respekt; så tunga poster är inte detta.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bra, men var är moderaterna?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 07:57) : 

  Håller med Jonas om Niklas Wykman.

  Har han vikit ner sig liksom den andra påstådda liberalerna i moderaterna? Om jag vore MUF-medlem skulle jag kräva Wykmans avgång för denna miss.

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 08:05) : 

  Det verkar som om moderaterna sluter leden nu och vill profilera sig som det massavlyssnande partiet. Jaja, låt dom låtsas att det är kallt krig, det kommer straffa sig när valet kommer.

  Klart besviken på Wykman, hoppas han har en bra motivering till att säga nej.

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 08:32) : 

  Först ska vi glädjas åt initiativet. Bra att det kom ut några män på Riksplan.

  Sedan får vi nog gratulera Westanders speciellt att de fick med Ankersjö med tanke på när de senast jobbade för Mattias Söderhielm och skapde det borgerliga nätverket för trängselskatt. Synd att de inte verkar ha samma tumme med moderater.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (22 juli, 2008 09:29) : 

  Hörni, jag har hyfsat tydliga regler som står att läsa härintill: Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för era åsikter med era egna namn!

   

  Blogger Mary X Jensen skrev... (22 juli, 2008 11:09) : 

  Nåväl om man läser på Niklas Wykmans blogg så tar han tydligt ställning emot FRA-lagen.

  Kanske att det finns väl många grupperingar nu, men det blir väl så att allt kokas ihop så småningom...

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 12:26) : 

  Hela den här karusellen med borgerliga riksdagsledamöter som plötsligt kommit på att de är mot FRA-lagen men röstade ja, kvittade ut sig eller la ner sin röst i kammaren är ju bara löjlig. Hade de menat allvar borde de väl ha tagit ställning när det gällde. Det här är bara poser. Det känns mest som att man vill ha ett frikort att visa upp vid nästa val.

   

  Blogger dibbuk.se skrev... (22 juli, 2008 12:58) : 

  Jag kan bara instämma i rubriken.

  Det är anmärkningsvärt att det klart största av de aktuella partierna haft så svårt att hitta åtminstone ETT tungt namn. (Låt vara att jokern Anders Wijkman i vanlig ordning utgör en slags helgardering...)

  Ingen skugga över Niklas Wykman, dock. Han är föredömligt tydlig.

  /Anders

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 14:36) : 

  Fredrik Jansson:
  Hur många riksdagsledamöter som har röstat ja till FRA-lagen hittar du bland de som har skrivit under debattartikeln i DN?

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juli, 2008 16:56) : 

  Vet vi om Niklas Wykman blev inbjuden?

   

  Blogger Eva Cooper skrev... (22 juli, 2008 19:10) : 

  Ja, enligt Magnus Andersson (läs här: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=11927706&postID=1283366427422919393 ) var Wykman tillfrågad och tackade nej.

   

  kommentera