Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, september 07, 2008

  Syna SD:s bluff

  Sverigedemokraterna hävdar att fyra kända politiker just nu diskuterar med partiet om att bli deras vallokomotiv i EU-valkampanjen nästa år, uppger TT – vilket plockats upp av bland annat Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Två av dem sägs nu sitta i riksdagen för andra partier.

  Skulle detta vara sant så vore det förstås en pr-framgång för Sverigedemokraterna, ungefär som den moderate riksdagsmannen Sten Anderssons partibyte var år 2002. De senaste åren så har SD i allt väsentligt varit partiledaren Jimmie Åkessons egen show. Helt ensam har han dock inte varit. Nödvändigt stöd har kommit från partisekreteraren Björn Söder, chefsideologen Mattias Karlsson och partitidningens redaktör Richard Jomshof. ”Fantastiska fyran” lär dessa herrar kallas internt, och det är de som avgör vilka som på något sätt skadar partiets anseende eller på annat sätt bryter mot stadgarna och därmed kan uteslutas.

  Tidningen Fokus har i sitt senaste nummer – och för all del förtjänstfullt flera gånger tidigare – uppmärksammat Åkesson och hans parti, och konstaterar att SD trots uttalade försök till breddning fortfarande är ett enfrågeparti. Det är bara i flykting- och invandrarfrågorna som några väljare alls svarar att Sverigedemokraterna har de bästa idéerna.

  I alla andra frågor saknar Sverigedemokraterna profil. Det finns knappt några som tycker att partiet är bra på stora samhällsfrågor som ekonomi, sysselsättning, skola, vård och äldreomsorg. Även internt har Jimmie Åkessons breddning kört fast. På riksårsmötet i våras röstade ombuden exempelvis igenom lägre koldioxidskatt och därmed bensinpris, vilket ger en indikation på att strävandena efter en tydligare miljöprofil inte hade något stöd i medlemskåren.

  Frågan är då vilka riksdagsledamöter och andra kända politiker som kan tänka sig att toppa SD:s listor i valet till Europaparlamentet. Islamofober som motsätter sig ett turkiskt EU-medlemskap? Föredettingar som blivit bittra över att yngre kandidater placeras högre än de på valsedlarna?

  Oavsett motiv bör de, eventuella, politiker som SD säger sig diskutera med vara medvetna om att de lär förlora uppbyggt förtroende, inflytande och vänner genom att ta steget till Sverigedemokraterna. Och om partiets sympatisörer i vanlig ordning inte bryr sig om att gå och rösta i EU-valet så gör de det dessutom förgäves.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Syna SD:s bluff"

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 september, 2008 15:44) : 

  Ja nu måste det kännas svårt. Tänk att fyra politiker skulle gå och bli mörkermän och nazister bara sådär. Mycket obehagligt. Vad kan ha hänt?

  Jo det som hänt är att det bara finns ett enda parti som vill minska dagens katastrofala invandring. Det är uppenbart att vi är på väg helt åt skogen med dagens eftergivna system. Att det är ohållbart att ta in 100 000 invandrare varje år förstår alla. Att man inte kan ha ett system där invandrare går fem-tio år på SFI är även det uppenbart. Vi måste ha en realpolitisk syn på dagens största problem - annars kommer vårt land sjunka ner i dyn.

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 september, 2008 16:24) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (07 september, 2008 17:19) : 

  Oscar, jag vill påpeka att det är du som kallar SD för "mörkermän och nazister". Själv skulle jag inte ta till sådana begrepp när de inte är relevanta.

  Sedan är det långt ifrån "uppenbart att vi är på väg helt åt skogen", mer än att den borgerliga regeringen inte verkar göra något vidare jobb - att döma av konjunktur- och opinionsutvecklingen. Sverige, och rätt många andra västländer, har gott om utrymme för fler medborgare - och vi har fortfarande branscher som skriker efter folk. Problemet är inte invandringen, utan en bristande arbetsmarknad.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (07 september, 2008 17:19) : 

  ...och för övrigt är inte anonyma kommentarer tillåtna.

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 september, 2008 23:06) : 

  Hej Jonas,

  Jag kan hålla med dig till en viss del när man omnämner miljöfrågorna, men nu är det inte alla medborgare som bor i storstäder med goda och täta förbindelser med andra mer miljövänliga alternativ såsom tåg, spårvagn, tunnelbanor eller buss. Jag vet mycket väl vad jag talar om då jag är Skåneländare och dessutom har bott på otaliga ställen i övriga sydsverige. MEN, jag bor sedan några år tillbaka i Norrbotten...och här är förutsättningarna helt andra än de sörmlänningar, götalänningar och Skåneländare är vana vid. Här finns inte de förbindelser som man är bortskämd med nere i söder...och här pendlar en stor del utav befolkningen ca 5-10 mil per dag för att kunna sköta sina jobb...ja det finns t o m de som pendlar 20 mil om dagen för att kunna sköta sina arbeten. Och som krydda på moset kan jag tala om att samtidigt som jag åkte ner på semester i Skåne så kostade 95-Oktanig bensin här uppe 14.18:- (Luleå)....detta medans man kunde tanka samma bensin i Skåne för 12.24:- (Skanör Falsterbo). Är det rätt med din syn på miljötänkande att norrlänningar med de enorma avstånd som dessa har för att sköta sina jobb, skall betala nästan 2:- mer per liter än bortskämda söderfolk som har hur mycket andra alternativ som helst?

  Nej Jonas, jag vet att allt som SD säger är fientligt i PK ögon...dom är enligt er EU-fientliga..främlingsfientliga osv...är de nu även miljöfientliga? Jag kan säga dig att Peter Eriksson (MP) är inte ens omtyckt i sin egna hembyhåla (Morjärv) pga dessa orimliga och framförallt oerhört galna beslut som fattas i Sthlm. Ditt och de andras miljötänkande är inget annat än landsbyggdsdöd för andra. Så SD är definitivt inte fel ute i sina krav...

  /Jorma Lindgren

   

  Blogger Roger Svensson skrev... (08 september, 2008 01:50) : 

  Vari består ”bluffen”, det framgick inte riktigt. Är väl inte otänkbart att det kan finnas EU-kritiska representanter för andra partier som kan överväga att gå över till Sd?

  ”Oavsett motiv bör de, eventuella, politiker som SD säger sig diskutera med vara medvetna om att de lär förlora uppbyggt förtroende, inflytande och vänner genom att ta steget till Sverigedemokraterna. Och om partiets sympatisörer i vanlig ordning inte bryr sig om att gå och rösta i EU-valet så gör de det dessutom förgäves.”

  ”Förlora uppbyggt förtroende”? Hos vem då, Jonas Morian? ”Förlora inflytande”? Ja antagligen lär deras inflytande hos sina gamla partier försvinna men de lär ju å andra sidan finna mer gehör för EU-kritiska ståndpunkter hos Sd. ”Förlora vänner”? Sådan ”vänner” klarar man sig nog bästa utan! ”… om partiets sympatisörer i vanlig ordning inte bryr sig om att gå och rösta i EU-valet så gör de det dessutom förgäves”. Varför det? Om de nu sympatiserar mer med Sd:s EU-politik än sitt gamla partis så är det väl inte ”förgäves” att byta parti: ”Några människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull.” (Winston Churchill)

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 september, 2008 05:43) : 

  Som vanligt ljuger de politiskt korrekta. Och inte nog med det! Jonas Morian hotar även alla politiker som vill gå över till det enda Sverige- och svenskvänliga partiet i detta land med att de ska bli av med allt som är dem kärt och jagade med blåslampa! Sådan är de, social(o)demokraterna!

  Vilken otur för dig då, Jonas Morian med bihang, att det är just ifrån ditt parti som dessa personer kommer.

  http://www.rod.se/politikomraden/demokrati/Sd-raggar-toppnamn-hos-andra-partier

  "
  Enligt Roger Hedlund, som också är ordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg, finns det politiker från alla läger som visat intresse för partiet under senare tid, men merparten har en bakgrund från antingen socialdemokraterna eller kristdemokraterna."

  Hoppas att du inte får en hjärtattack nu, Jonas Morian, att det finns "islamofober" (detta påhitteord) i Sveriges riksdag 2008 som sitter för social(o)demokraterna.

  Väl mött i Bryssel och riksdagshuset, Jonas Morian!

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 september, 2008 05:45) : 

  Just det, lögnerna gällde främst att Sverige skulle behöva nuvarande massinvandringspolitik, som är den mest liberala i hela västvärlden och som inkluderar västvärldens största massinvandring:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/20080407160458_Realtid155/20080407160458_Realtid155.dbp.asp

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 september, 2008 05:46) : 

  För övrigt är Fokusartikeln skriven av en aktiv sosse, Anders Jonsson. Har ni beställt den på 68:an, kanske, Jonas Morian?

  Mer om artikeln här:

  http://www.skick.se/2008/08/fr-invandrarna-jobb-r.html

  Sverigedemokraterna har inte invandringsfrågan som enda profilfråga, även om det nog är en så viktig fråga. Bara för att en fånig opinionsundersökning visar detta betyder det inte att sd är ett enfrågeparti. Det är ju många till sd avogt inställda medier som inte vill lyfta fram sd:s andra frågor eftersom partiet då inte kommer att uppfattas så "extremt". Detta trots att det är de sju nuvarande riksdagspartierna som är extrema i invandringsfrågan, inte sd. Här är flera andra profilfrågor:

  * Nej till EMU samt nej till, eller folkomröstning om, den nya EU-konstitutionen
  * Nedmontering av överstatligheten inom EU alternativt utträde ur EU
  * Nej till turkiskt medlemskap i EU
  * Höjda pensioner för pensionärer med dålig inkomst
  * Krafttag mot brottsligheten
  * Höjt vårdnadsbidrag
  * Stärkande av den svenska kulturen
  * Betygsskala med tio steg
  * Förbjuda abort efter tolfte veckan
  * Nej till homoadoptioner
  * Återupprustning av Försvarsmakten
  * Sänkt bensinskatt och dieselskatt

   

  Blogger Micke skrev... (10 september, 2008 14:35) : 

  Oscar, jag vill påpeka att det är du som kallar SD för "mörkermän och nazister". Själv skulle jag inte ta till sådana begrepp när de inte är relevanta.  Nej det rimliga är att man definierar Sverigedemokraterna som ett fascistiskt parti eftersom det bygger hela sin grund på exakt samma sak som alla andra fascistiska partier historiskt gjort nämligen uteslutning av dom mindervärdiga och upphöjande av den "egna" kulturen (äta ostkaka) till norm.
  Att 4 procent av befolkningen inte har nån historiekunskap innebär inte att vi bör omforma våra definitíoner av vad som är vad.

  Sverigedemokraterna har inte invandringsfrågan som enda profilfråga, även om det nog är en så viktig fråga


  Nej det stämmer.Genom att aktivt profilera sig högt i kyrkopolitiken medelst massiv kommenderad aktivitet där den övriga politiken inte har någon aktivitet alls lägger man grunden för återinförandet av "fädernas kyrka" samt en språngbräda till den överiga politiken genom att utnyttja ett glapp i den kyrkliga demokratin orsakad av dom övriga partiernas passivitet.  Nej till EMU samt nej till, eller folkomröstning om, den nya EU-konstitutionen

  Ja...en given konsekvens om svensk kulturell överhöghet ska råda i Sverige

  Nej till turkiskt medlemskap i EU

  Det säger sig självt.Dom är ju muslimer i hög grad och kan därför omöjligen precis som judarna på 30 talet vara europeer även om Turkiet historiskt betraktas som porten TILL Europa och därmed som en del av Europa.

  Höjda pensioner för pensionärer med dålig inkomst

  Köpa pensionärer gör dom övriga partierna lika bra.

  Stärkande av den svenska kulturen
  Mer ostkaka mindre pizza.


  Betygsskala med tio steg
  Varför inte 25 eller 50 eller 1000? Ju mer dess bättre exakt kunskap om nivån.

  Förbjuda abort efter tolfte veckan

  Ja fysiskt och psykiskt tvång är alltid bra.

  Nej till homoadoptioner

  Det smittar

  Sänkt bensinskatt och dieselskatt

  Köpa bilister kommer dom andra partierna också att göra nästa val.

   

  kommentera