Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 27, 2008

  Några kortisar

  När Polarpriset i går delades ut på Berwallhallen i Stockholm, tog statsminister Fredrik Reinfeldt chansen att ”hylla” pristagarna Pink Floyd med att sjunga en strof ur en av bandets största hittlåtar. ”We don’t need no education…” sjöng Reinfeldt. Månne en kommentar till tveksamheterna i de uttalanden om den svenska skolans tillstånd som folkpartiet och Jan Björklund gjorde inför valet 2006?

  * * *

  ”Stockholmsalliansens politik fungerar”, skriver Svenska Dagbladets ledarskribent Claes Arvidsson triumferande. Han pekar på att sedan årsskiftet har 2000 personer fått jobb inom ramen för Jobbtorg Stockholm. Samtidigt visar Dagens Nyheters granskning av inkomstutvecklingen i Stockholms län under 2000-talet att skillnaden mellan fattiga och rika kommuner i länet har växt. De stora inkomstskillnaderna i länet visar att segregationen gradvis ökar, menar både LO och Svenskt Näringsliv.

  * * *

  I Denver har min fru Stina haft en ”nära Clinton-upplevelse”. Bill Clinton, that is, som hon satt femton meter ifrån under International Leaders Forum – alltså där alla internationella gäster hänger under Demokraternas konvent. Hon sörjer att han inte ”kunde gå till historien som den riktigt bra president han var utan som mannen som inte kunde låta bli att ljuga om cigarrlekar i Ovala rummet”.

  * * *

  För ett tag sedan skrev jag att jag blivit omnämnd i en artikel om den ökade professionalisering av politiken som skett, och om politiker som lämnar sina förtroendeuppdrag för jobb inom pr-branschen. Nu blir det en debatt om detta ämne mellan undertecknad och artikelförfattaren tillika sociologen Klas Gustavsson. Det sker i arrangemang av tidningen Tvärdrag och ABF Stockholm på ABF-huset, onsdag den 22 oktober kl. 18.

  * * *

  Tidigt i morgon bitti åker jag till New York på en veckas semester. Kommer under tiden där försöka hänga med och bevaka kampanjaktiviteter för Barack Obama. Återkommer självklart med rapporter.

  * * *

  Låt mig avsluta med en hälsning till FRA och dess politiska fans:  Andra skriver intressant om , , , , , .


  Kommentarer om "Några kortisar"

   

  Blogger Erik Laakso skrev... (27 augusti, 2008 08:35) : 

  Man kan ju inte beskylla honom för feghet i alla fall, modigt, kanske övermodigt, att sjunga så inför den publiken. Gruppmedlemmarna såg lätt förvirrade ut, trodde kanske det var någon lokal svensk komiker och inte statsministern som tog ton. Haha
  Ha en skön semester.

   

  Blogger Andreas skrev... (27 augusti, 2008 11:00) : 

  "We don't need no education, we don't need no thought control", det vara rader han som han nu upprepade från sin studenttid.

  - Men sedan hejdade jag själv. När jag blev far är jag inte lika säker på de där raderna längre, sa statsminisern och fick publiken att skratta."

  Jaså, det säger du inte... Behöver man bli helt överbeskyddande och ge efter sina tidigare principer (thought control=FRA) när man blir pappa? Det lät falskt redan när han sjöng det.

   

  Anonymous Per Madsen skrev... (27 augusti, 2008 18:55) : 

  Dom kan väl ge ut en skiva med hitlåtar som "we shall over come", "highway to hell", another one bites the dust. Liten utmaning kanske, hitta låtar åt ministrarna i alliansen.

   

  Anonymous Peter Albertsson skrev... (27 augusti, 2008 22:24) : 

  Jonas Morian: "Samtidigt visar Dagens Nyheters granskning av inkomstutvecklingen i Stockholms län under 2000-talet att skillnaden mellan fattiga och rika kommuner i länet har växt."

  I det här fallet så begränsar sig 2000-talet för de här siffrorna till åren 2000-2006.

  Med tanke på hur utanförskapet kommer att ha utvecklat sig under den här mandatperioden så borde vi få se minskade inkomstklyftor under åren 2006-2010. Eller vad tror du?

   

  Anonymous Helena SP skrev... (29 augusti, 2008 18:55) : 

  Vad och hur anmäler man sig till Tvärdrags seminarium?

   

  kommentera