Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    måndag, september 01, 2008

    Gustav och McCainkampanjen

    Nyhetssändningarna här i New York domineras av rapportering från Louisiana och New Orleans och orkanen Gustavs härjningar. De politiska spekulationerna handlar om vilken betydelse ovädret kommer att få för presidentvalskampanjen. Starten för det republikanska partikonventet har redan skjutits upp en dag; president Bush har valt att åka till Texas för att uppdatera sig om föreberedelserna där snarare än att tala för konventsdelegater i Minnesota. John McCain har uttryckt att det nu är läge att lägga partihatten åt sidan och istället ta på sig den amerikanska hatten.

    Språkbruket må kännas synnerligen apart i en svensk kontext, men möjligen kan McCain komma att gynnas av Gustav – trots att praktiskt taget all medial uppmärksamhet nu försvinner från det republikanska konventet. McCains ålder, som hittills använts som ett argument mot honom, kan nu framstå som en styrka om han förmår använda sin långa politiska erfarenhet att framstå som landsfaderlig i en situation då många amerikaner känner oro över stormens framfart.

    Å andra sidan har John McCain just utsett en vicepresidentkandidat – Sarah Palin – som öppet förnekar klimatförändringar. Frågan är vad människor i New Orleans har att säga om detta, när vädrets makter nu för andra gången på tre år hotar deras stad med stor förödelse.

    Andra skriver intressant om , , , .


    Kommentarer om "Gustav och McCainkampanjen"

     

    Anonymous Anonym skrev... (01 september, 2008 17:35) : 

    Det finns väldigt svaga bevis på att stormarna har med uppvärmningen att göra. Håll dig till fakta.

     

    Blogger Unknown skrev... (01 september, 2008 17:46) : 

    Jag tycker å min sida att formuleringen "öppet förnekar klimatförändringar" är rätt talande.

    Kan man "öppet" mena att människan har så stor inverkan på klimatet att jorden håller på att gå under? Ja, det vet vi alla att man kan utan att smyga med.

    Palin är inte av den uppfattningen, liksom fler och fler forskare. Hon förnekar INTE klimatförändringar i sig men får stå ut med att sunt ifrågasätta de extraordinära påståenden som framförs om både människans inverkan som jordens undergång som något att skämmas över så pass att hon är fräck nog att vara "öppen" med det.

     

    Blogger Nisse skrev... (01 september, 2008 17:46) : 

    Nej, Jonas, McCain har inte utsett "en vicepresidentkandidat som öppet förnekar klimatförändringar." Så här säger hon i en intervju:

    "What is your take on global warming and how is it affecting our country?

    A changing environment will affect Alaska more than any other state, because of our location. I'm not one though who would attribute it to being man-made."


    När det sedan gäller orsaken bakom Gustav, så är det lite pikant för dig att en av de lögner i Al Gores film, som blev avslöjade som sådana i domstol, var just hans påstående att Katrina orsakats av den antropogena globala uppvärmningen:

    "The film uses emotive images of Hurricane Katrina and suggests that this has been caused by global warming. The Government's expert had to accept that it was "not possible" to attribute one-off events to global warming."

    Men ta det inte alltför hårt, Jonas. De boende i New Orleans har annat att tänka på än att du slirar på sanningen. Dessutom är svineriet, lögnerna och smutskastningen mot Sarah Palin från vänsterhåll i USA nu så grov att det här lilla övertrampet blir en droppe i havet i jämförelse.

     

    kommentera