Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, december 29, 2008

  FRA-sveket inte glömt

  En enkät som Ekot gjort visar att regeringens hantering av FRA-lagen får kritik från Allianspartiernas gräsrötter. Över hälften – 56 procent – av dem som svarat tycker att hanteringen skötts dåligt eller mycket dåligt.

  SvD:s PJ Anders Linder ställer den ytterst relevanta frågan: I vilket universum har de övriga 44 procenten hållit hus?

  Enkäten visar att många framför allt anser att regeringen misslyckades med att förklara varför lagen skulle vara nödvändig. Till Ekot säger Leif Lewin, professor i statskunskap vid Uppsala universitet, att regeringen misslyckades med att förutse vilken opinion frågan skulle skapa.

  Och det är väl det minsta man kan säga.

  Frågan är om väljarna kommer att ha glömt och förlåtit Allianspartiernas agerande om FRA när det drar ihop sig till riksdagsval igen. Själv kommer jag göra mitt bästa för att påminna.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "FRA-sveket inte glömt"

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 december, 2008 03:34) : 

  .. och det är fler med dig som kommer att påminna. Redan inför EU-valet 2009. Riksdagssvar.se kommer att annonseras upp för att läsa hur olika enskilda RLM-er svarat (eller inte svarat!) på väldigt grundläggande frågor angående FRA-lagen (1.01 eller 2.0 - det kvittar - frågorna är neutrala vad gäller version av lagen).

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 december, 2008 11:04) : 

  Jonas: Jag förmodar att du mernar att du ska påminna om vad den borgerliga alliansen gjort, och glatt rösta fram Thomas Bodström igen.

   

  Anonymous Anonym skrev... (01 januari, 2009 17:31) : 

  Jag tror du inte är den enda som kommer påminna om vad alliansen gjort. De är snart uppe i lika många integritetskränkande övervakningslagar som Bodström och sossarna fick in mandatperioden innan.

   

  kommentera