Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, december 19, 2008

  Mannen utan ånger

  En majoritet av Sveriges socialförvaltningar spräcker sin budget i år. Det visar en enkät bland socialförvaltningar, politiker, allmänhet och de egna medlemmar som Akademikerförbundet SSR har gjort. Regeringens förändringar i a-kassan anges som orsak.

  Och faktum är att fler än 50 000 personer, motsvarande var tredje arbetslös, nu står utanför a-kassan. Det visar en rapport från Arbetsförmedlingen.

  Samtidigt varslas fler och fler människor om uppsägning, enligt Sveriges Radios lokala kanaler. Svenskt Näringsliv har i veckan presenterat en mycket mörk prognos över den ekonomiska utvecklingen. Det går utför i rekordfart för konjunkturen.

  I ett sådant läge hade man kanske kunnat förvänta sig en gnutta självkritik från statsministern. Men nej. I en intervju i Fokus säger han sig vara mest stolt över att årets budget ”blev väldigt bra och sammanvägd”. På frågan om det är något han ångrar blir svaret ”Nej, inte något jag omedelbart kommer på”.

  Samma attityd visar Fredrik Reinfeldt upp när han anser att Mona Sahlin är ”oseriös” när hon föreslår förhandlingar med regeringen om finanskrisen. Det är uttalanden som dessa som fått Dagens Nyheter att konstatera att Reinfeldt uppträder ”mer som grälsjuk partiledare än som krishanterare med säker överblick”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Mannen utan ånger"

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (19 december, 2008 11:28) : 

  Kan du eller någon förklara för mig VARFÖR alla dessa står utanför A-kassan?
  Är de förbjudna att vara med?Går de ur frivilligt? Är det tvång?
  Varför?

  Jag kan inte greppa det där. A-kassan är ju extremt hårt subventionerad av staten så det är ju rätt optimalt att vara med i den (det är inte som i arbetarerörelsens barndom då a-kassor var helt privata).

  Är folk bara korkade som går ur eller tar de bara en risk?

  Jag vägrar tror på att de "inte har råd". Det är nonsens. Sverige är ett av världens rikaste länder och alla har råd om man bara tillämpar lite normal sparsamhet.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (19 december, 2008 14:27) : 

  Johan, jag kan förstås inte svara för andra människors val - men det förefaller väl rimligt att regeringens höjning av a-kasseavgiften och slopande av möjligheten till skatteavdrag för a-kassa och fackmedlemskap har något med saken att göra. Av alla dumheter Alliansen hunnit med hittills under mandatperioden torde detta vara bland det mest korkade.

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 december, 2008 20:29) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 december, 2008 01:41) : 

  Alliansen har gjort en hel del dumheter allt från A-kassan, FRA, IPRED och snart nästa inskränkningslag! De gör allt de kan för att köra bort den yngre generationen från deras partier, vilket inte bär mig emot! ;)
  Appropå Fredrik Reinfeldts kommentar om Mona, har han inget annat vettigt att komma med? Under sitt jultal han höll talade han inte speciellt mycket om vad Alliansen ville göra utan kastade mest skit på oppositionen... jaja, har de i Alliansen ingen bra politik så har de inte, det går väl inte att tolka på annat sätt?

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (20 december, 2008 11:42) : 

  Jonas:
  Men det är fortfarande obegripligt. Även med dessa "försämringar" är ju A-kassan klart billig och extremt hårt subventionerad.
  Den edna slutsatsen av din drapa är att folk är korkade eller tar en korkad risk med sin egen ekonomi.

   

  Anonymous Anonym skrev... (21 december, 2008 11:51) : 

  Jonas: Eller är det så att dom som lämnat a-kassan är till stor del äldre nära till pension och dom som jobbar i yrken där dom inte tror att a-kassan någonsin behövs. Kalla det gärna egoism men när det kommer till kritan så tittar folk till sig själva och i sin plånbok.

   

  Anonymous Anonym skrev... (21 december, 2008 11:59) : 

  När vi får en Mona Sahlin som inte bara sätter upp fingret i luften och känner vilket håll det blåser åt då ska jag börja kalla henne seriös. Jag vill ha politiker som tittar längre än näsan räcker och dom politerna finns i alliansen. Det kanske finns sådana politiker i oppisitionen också men verkar inte komma fram i media iaf.

   

  kommentera