Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, januari 16, 2009

  Regeringen tiger still

  Skatteintäkterna sjunker och därmed kommunernas och landstingens intäkter. Prognosen för deras ekonomi skrivs nu ned ytterligare av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

  SKL har också i sina nya prognoser kommit fram till att det skulle behövas mer pengar för att värna välfärd och jobb.

  Mot den bakgrunden vill 12 borgerliga politiker av de 18 kommuner som drabbats hårdast av varsel i spåren av den ekonomiska krisen ha mer pengar av regeringen redan i år. Det visar en rundringning som Svenska Dagbladet har gjort och som även andra medier uppmärksammat.

  Samtidigt väntas statens budgetunderskott bli större än väntat, och Riksgälden skriver därför prognosen för hur mycket staten behöver låna de närmaste två åren. Den nya bedömningen innebär budgetunderskott i storleksordningen 90 miljarder kronor i år och 65 miljarder kronor nästa år.

  Allt fler svenskar känner också en ökad oro inför sin privatekonomi. Och föga förvånande så är det skillnader mellan låginkomsttagares och höginkomsttagares oro. De förra är mer oroliga för höjda matpriser, arbetslöshet och att inte kunna åka på semester, medan de senare oroas mer över ökade bränsle- och energikostnader.

  Men den borgerliga regeringen håller fast vid att inte ”slarva med ansvaret för Sveriges ekonomi” och att ”möjligheten att gå fram med ekonomiska satsningar [är] ytterst begränsad”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Regeringen tiger still"

   

  Blogger Rommedahl skrev... (16 januari, 2009 10:41) : 

  Man får ju också ha i åtanke att det kan finnas ett intresse i det här hos Kommunerna.

  Man kan ju misstänka att företag ser en chans att komma över lite skattekronor genom skrika "varsel, kris" och tigga pengar och om företagen kan så varför kan inte kommunerna?

  Dessutom så har ju kommuner beskattningsmöjlighet och vissa av dem kan ju också ha verksamheter som inte är effektiva eller helt nödvändiga.

   

  Blogger Emil skrev... (16 januari, 2009 16:47) : 

  Helt underbart att komma med en sådan här bloggpost dagen efter att denna
  artikel
  publicerades...

   

  kommentera