Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, februari 04, 2006

  Citerad i radio

  Bloggkrönikan på Ekot fokuserade i dag på två ganska självklara ämnen, givet vad som hänt i veckan: SSU-ordföranden Anna Sjödins krogbråk och reaktionerna på Jyllands-Postens publicering av Muhammedkarikatyrer. Min egen kommentar om bloggdrev är en av de citerade:
  Inom journalistiken betecknar begreppet "drev" det fenomen när journalister hårdgranskar en politiker/makthavare och/eller kändis som misstänks ha gjort något fel. Det som kännetecknar drevet är bristen på annan vinkling än den redan valda. När flocken har fått blodvittring jagar den sitt byte obevekligt. Eventuella andra intressanta spår rusas bara förbi.
  Under söndagen bevittnade vi nog det första svenska bloggdrevet. Bytet var den här gången SSU-ordföranden Anna Sjödin som efter någon typ av bråk på en krog i Stockholm tagits omhand av polisen. /…./ i väntan på fakta bryter en smärre storm ut på internet där mängder av bloggare anser sig ha saken klar och drar långtgående slutsatser.

  Även Malin, som på bloggen trettinånting kommenterade det jag skrev är citerad:
  Är detta ett bloggdrev är detta ytterligare ett tecken på ett samhällsfenomen - bloggen utmanar nu på allvar etablerade media! Detta är något som såväl offentliga personer som mediefolk och vi bloggare själva måste förhålla oss till.
  Jag tror att det kommer att växa fram ett etiskt förhållningssätt bland bloggarna… Denna diskussion måste dock föras bland bloggare och inte skapa ytterligare ett drev - denna gång mot bloggen som debattform. Vi måste hitta ett sätt där vi undviker att bli censurerade och där vi kan ha högt i tak, värna yttrandefriheten, vara en kanal för oss alla som inte är proffstyckare eller politiker att framföra våra åsikter och tankar samtidigt som vi värnar andras integritet och förhåller oss etiskt.
  Bloggen är här för att stanna och är bland det bästa som har hänt på många år!

  (Tack för tipset, Daniel!)


  Kommentarer om "Citerad i radio"

   

  Anonymous Anonym skrev... (04 februari, 2006 14:21) : 

  Det var inget Bloggdrev.....Bara ännu ett exempel på att Socialdemokratera (och vänstern) tycks attrahera många människor med låg moral...Ringholm, Sahlin, Freiwalds, Rask, Rosengren, Malm...listan är lång och blir längre!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (04 februari, 2006 15:30) : 

  Nu är du bara fånig!

   

  Anonymous Malin skrev... (08 februari, 2006 10:05) : 

  Ja, men visst var det kul att både du och jag kom med i Ekots bloggkrönika! MW skrev en kommentar hos mig i morse om att detta med att Ekot faktiskt har en bloggkrönika visar just detta att bloggandet utmanar etablerade media.

   

  Citerad i radio'">kommentera