Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 07, 2006

  Finlands sak är vår!

  (Lugn, rubriken på detta inlägg förklaras inom kort.)

  I går var det premiär för Kanal 5:s nya aktualitetsprogram "Veckans Nyheter" där Henrik Schyffert levererade elaka kommentarer och sketcher baserade "det senaste i nyhetsskörden". På Kanal 5:s webbplats säger Schyffert själv att programmet kan beskrivas som att man tagit "det vi ser på Aktuellt och kör det igenom min outbildade, medelålders och lite fördomsfulla kropp" och det som "kommer ut på andra sidan visar vi i tv". Och det låter ju... kul.

  Resultatet var väl lindrigt sagt blandat. Efter att ha inlett med att dissa programidén, Kanal 5, TV3 och sig själv gav sig Schyffert sedan på att sparka på redan liggande; Anna Sjödin och världens alla uppretade muslimer. Men visst, lite kul var det. Ett svartvitt inslag som sades skildra tidigare socialdemokratiska fylleskandaler var ganska roligt. Min favorit var Kata Dalström som sades gjort bort sig upprepade gånger offentligt, varav åtminstone en gång under Almedalsveckan i Visby.

  Aftonbladet uppmärksammar ett inslag jag knappt reagerade över, men som tidningen inte otippat betecknar som en "sexattack".

  Olle Lidbom på Vassa Eggen konstaterar att ytterst få än så länge kommenterat programmet i Kanal 5:s eget diskussionsforum.

  Programmets absolut roligaste inslag (och nu kommer förklaringen till rubriken på detta inlägg) stod den finländske komikern och författaren André Wickström för i sin rapport från Helsingfors om det finska presidentvalet. Åtminstone började han rapportera om detta och hur Finland genom att återvälja Tarja Halonen till president bekräftade sin ställning som "världens mest oglamourösa land". Därefter övergick Wickström till att ifrågasätta om Sverige med vår kungafamilj ("Jamen hör ni inte hur fånigt det låter?") var så mycket bättre. Det som sedan följde var inget mindre än en veritabel verbal avrättning av den svenska monarkin och det ovärdiga svassandet omkring de kungliga. Otroligt roligt!

  Missa inte reprisen på fredag klockan 20.00, så kan ni döma själva.


  Kommentarer om "Finlands sak är vår!"

   

  Anonymous Patrick skrev... (07 februari, 2006 15:28) : 

  Var det väldigt mycket efterapat the Daily Show with Jon Stewart, som jag misstänkte redan när de började göra smygreklam för programmet?

  Missade dessvärre programmet igår, får försöka komma ihåg det på fredag...

   

  Blogger eatfrog skrev... (07 februari, 2006 16:21) : 

  Det var väldigt mycket efterapat Daily Show, fast sämre. :-(

   

  Anonymous Tomas A skrev... (08 februari, 2006 13:54) : 

  Har själv skrivit om detta på min blogg. Håller iofs med om att Wickströms inslag hade en hel del komiska poänger. Programmet i sin helhet påminde dock mer om en stackare med medelålderskris som försöker och försöker att vara rolig, men liksom inte lyckas. Nä, Schyffert hör nog snarare till TV-historien än dess framtid.

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (08 februari, 2006 23:27) : 

  Meh, Wickströms inslag var alldeles för långt. Ju längre det blev desto mindre visste man om han angrep Sveriges monarki eller Sveriges överspända fradgande republikaner.

  Lite kul var att jag sitter i samma lokalföreningsstyrelse som MUF-bruden som tappade ciggen i handväskan :)

   

  Finlands sak är vår!'">kommentera