Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, september 07, 2006

  Leijonborgs framtid avgörs i kväll

  Lars Leijonborg på SVT i kväll[UPPDATERAD] I kväll kan Lars Leijonborgs och folkpartiets politiska framtid avgöras. Leijonborg är sist ut i raden av SVT:s partiledarutfrågningar, och efter de senaste dagarnas uppnystade skandaler så ser förutsättningarna sannerligen inte de bästa ut för fp. En Sifomätning visar att partiet under de senaste sju dagarna tappat 3,9 procentenheter i väljarstöd, och är nu nere i den sämsta noteringen på fyra år. Och då har inte effekterna av ”spionhärvan” ännu hunnit slagit igenom på allvar. Hur opinionen påverkas av dessa händelser kommer att märkas först om några dagar.

  Men även inom folkpartiet finns det en stark kritik mot hur dataintrångsaffären har hanterats, och röster höjs nu för att Leijonborg måste avgå. Partistyrelseledamoten och ordföranden för liberala seniorer, Barbro Westerholm, säger till Svenska Dagbladet att det nu måste städas i toppen av partiet.

  Utfrågningen i SVT sänds i kväll klockan 20, och följs av ett telefonväkteri i Sveriges Radio och SVT24 klockan 21.30. Senare på kvällen, 22.30, sitter jag med i SVT24:s studio och tillsammans med liberala bloggaren Louise Persson, Carina Hässelbäck Skagerlind (chefredaktör för S-kvinnors tidning Morgonbris) och Sofia Nerbrand (chefredaktör för Neo) diskuterar Leijonborgs framträdande.

  * * *

  I sitt nyhetsbrev i dag skriver Lars Leijonborg att han, efter det som har hänt de senaste dagarna, tycker att han haft "en väldig tur" när han blev lottad sist bland de utfrågade. I just det här läget känns det nämligen viktigt att få tala om folkpartiets politik, skriver han. Frågan är i vilken utsträckning han verkligen kommer att få chansen till det.

  I brevet konstaterar Leijonborg att han varit med om många kriser i sitt politiska liv, "men det här är onekligen en av de värre". Han slår fast att det som hänt är mycket allvarligt, och att det är "en historia som bara har förlorare". "Men", skriver han, "jag tycker ändå /.../ att saken har fått orimliga proportioner", och tillägger att det är "lite väl stora krokodiltårar när Göran Persson och Marita Ulvskog beskriver skadeverkningarna av att några medarbetare på folkpartiet otillbörligt hade fått tillgång till förhandsinformation om vissa av deras aktiviteter i vintras".

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Leijonborgs framtid avgörs i kväll"

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 september, 2006 13:43) : 

  Äh, enligt en hel del borgeliga bloggare är allt såssarnas fel.
  Johan Jakobssons lögner och han med "på heder och samvete" har ju inte gjort nåt fel.

  Allt är bara spinn!Intrånget har aldrig skett.

   

  Anonymous Carl-Robert skrev... (07 september, 2006 15:15) : 

  Man måste i alla fall medge att det är modigt av folkpartiet att inte ställa in den reklam som du klippt in i inlägget. Snacka om press på Leijonborg nu. Men hey, det kan inte bli mycket värre, så vi kanske alla blir förvånade ikväll? Folkpartister är inte korkade.

   

  kommentera