Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, oktober 26, 2006

  Politik blir pr i opposition

  [UPPDATERAD] Jag har tidigare skrivit om Dagens Medias uppgifter om att Göran Perssons pressekreterare Sebastian Navab och socialdemokraternas presschef Manuel Ferrer skulle starta en public affairs-byrå tillsammans. Detta bekräftas nu i en artikel i Resumé.

  Den nya byrån heter Progress och ägs av Navab, Ferrer samt Robbin Grönstedt, som närmast kommer från en tjänst på Svenska Gasföreningen. Grönstedt har också skrivit ledare i Länstidningen i Östersund.

  Tanken är att gänget bakom Progress ska kommersialisera sin insyn från regeringskansliet. Till Resumé säger Navab att de flesta byråer med politiska konsulter har en bakgrund inom borgerligheten, och att deras egen fördel är att de "kommer direkt från regeringen och kan hantverket".

  Under det långa socialdemokratiska regeringsinehavet är det mycket riktigt många kompetenta människor inom borgerligheten som lämnat ungdomsförbund och partier för att i stället jobba inom pr. Det har helt enkelt inte funnits jobb inom parti- och riksdagskanslier åt alla som velat. Därmed har pr-branschen fungerat som ett sätt för många att hålla sin kompetens inom politisk kommunikation, opinionsbildning och påverkan vid liv.

  Det återstår att se hur många socialdemokrater, miljö- och vänsterpartister som kommer att slå sig in på denna alternativa karriärväg under det borgerliga styret.

  * * *

  Nu har även Dagens Media en artikel om den nya byrån.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , .


  Kommentarer om "Politik blir pr i opposition"

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (28 oktober, 2006 19:15) : 

  Jag tror att det är livsfarligt att koppla politik med reklammakeri och andra bondfångarkonster.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (29 oktober, 2006 11:28) : 

  På vad sätt skulle det vara "livsfarligt"? Politik handlar ju i oerhört hög grad om kommunikation, och om pr-yrket hjälper politiskt aktiva att hålla sin kommunikativa förmåga i trim - och rent av utveckla den - så torde ju det enbart vara positivt.

   

  kommentera