Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, oktober 24, 2006

  Sverige på 14:e plats

  Reportrar utan Gränser har i sin årliga rankning av pressfriheten i världen placerat Finland på första plats. Sämst pressfrihet har Nordkorea, Turkmenistan, Eritrea, Kuba, Burma och Kina. Ryssland, där journalister har mördats och morden inte utretts tillräckligt, hamnar allt längre ned på listan. Även USA hamnar långt ned, främst beroende på kriget mot terrorismen som lett till trakasserier mot journalister som inte avslöjat sina källor.

  Som tidigare år ligger nordiska länder högt. Efter Finland kommer Island 2:a på listan. Sverige hamnar däremot först på 14:e plats och Danmark ännu längre ned på 19:e plats. I Sveriges fall beror den låga placeringen bland annat på den uppmärksammade nedsläckningen av Sverigedemokraternas nättidning, samt hot som svenska journalister utsatts för. För Danmark handlar det om att journalister trakasserats efter Jyllands-Postens publicering av de omskrivna Muhammedkarikatyrerna.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Sverige på 14:e plats"

   

  kommentera