Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, november 10, 2006

  Arenabloggare och Wallströmnätverk

  [UPPDATERAD] Har jag uppmärksammat att gänget bakom Arenagruppen har börjat blogga? Jag minns faktiskt inte. Hur som helst så har numera Håkan A Bengtsson, Magnus Linton, Karolina Ramqvist och Per Wirtén egna bloggar där de regelbundet skriver kloka saker.

  Ett exempel på klokskap står Håkan A Bengtsson för, som i går skrev om det nätverk inom socialdemokraterna som enligt Veckans Affärer arbetar för att Margot Wallström ska bli ny partiledare för socialdemokraterna.

  Själv ställer jag mig rätt tveksam till sanningshalten i att det skulle finnas något sådant organiserat nätverk. Att det däremot finns gott om sossar som väldigt gärna skulle vilja att Margot Wallström blev partiledare är en annan sak. Jag är en av dem. I'm Spartacus!

  Bengtsson skriver att Margot Wallström är hans ”personliga och enda favorit till partiledarposten”, och konstaterar att hon vore ”En mardrömsmotståndare för Fredrik Reinfeldt i nästa val”.

  Jag kan bara instämma.

  Samtidigt undrar jag fortfarande om det vore så klokt att låta henne ta över just nu (eller snarare i mars nästa år). Trots allt så kommer mycket av det viktiga oppositionsarbetet med nödvändighet bedrivas i riksdagen, och där saknar Wallström som bekant plats. Jag har tidigare skrivit att en tänkbar lösning vore att Mona Sahlin väljs till partiordförande för den kommande mandatperioden, men att Wallström står redo att axla manteln om fyra år i valrörelsen när socialdemokraterna återtar regeringsansvaret.

  Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Arenabloggare och Wallströmnätverk"

   

  Blogger Erik Laakso skrev... (10 november, 2006 14:15) : 

  Om Margot ställer upp så är hon självskriven, det är allt tydligare. Politiskt sett så vore Mona kanske rätt person att axla oppositionsledarrollen i riksdagen på det sätt som du skriver, men jag har mina dubier om henne, övertyga mig gärna om motsatsen. Å andra sidan så vet jag inte vem, i riksdagen, som skulle vara i fas med Margot och klara av debatterna i kammaren på ett bra sätt. Jag vill dock gärna se Margot tala om svensk inrikespolitik på ett visionärt och passionerat sätt innan jag sluter upp fullt ut bakom henne.

   

  Anonymous Seb skrev... (11 november, 2006 04:25) : 

  Varfor skulle Wallstrom vara ratt?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 november, 2006 14:54) : 

  Erik och Seb undrar varför jag vill ha Margot Wallström som partiledare för socialdemokraterna.

  För det första handlar det om att han hon har erfarenhet av såväl riksdags- som regeringsarbete, samt har skaffat sig internationella meriter från EU-kommissionen. Hon har ett starkt och genuint socialdemokratiskt engagemang och förefaller ha en bred förankring inom den socialdemokratiska rörelsen. Det senare har framgått av ett flertal undersökningar. Den mest uppmärksammade av dessa torde vara den Seko-magasinet gjorde inför en fackförbundskongress i april 2005, där 62 procent av Sekos avdelningsordföranden ville att Göran Persson skulle avgå. Hela 80 procent ville att han skulle ersättas av Margot Wallström.

  För det andra så har Wallström upprepade gånger visat att hon inte låtit sig förblindas av tron på att den svenska modellen skulle vara så överlägen alla andras, på samtliga områden. Vi är helt enkelt inte bäst i världen på allt. Men vi är jäkligt bra på väldigt mycket. Samtidigt finns det utrymme för förbättringar på många områden, och där kan vi lära oss mycket av andra. Den insikten har Margot Wallström. Jag tror tyvärr att det är sämre ställt med det hos många andra tänkbara s-ordförandekandidater.

  För det tredje skulle ett val av Margot Wallström som ny partiledare signalera förnyelse. Att hon är kvinna är en inte oviktig detalj i sammanhanget, men det är inte på något sätt avgörande för mitt stöd till henne. Jag tror helt enkelt att hon skulle bli en jäkligt bra socialdemokratisk partiledare. En som kan vara avgörande för att vi vinner valt 2010 med en modern socialdemokratisk politik, fast rotad i grundläggande socialdemokratiska värderingar.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 november, 2006 11:06) : 

  Nojvars, naetverk..jag saag Jan Nygren, Goeran Faerm, Niklas Nordstrom, (Jan Andersson ocksaa ..minns inte?) m.fl. en grupp paa ca 8 -10personer, uppvakta och moetas av MW i Bryssel i..hm, var det i februari? Det var vael inte av en helt spontan slump i vilket fall som den konstellation av tunga s-namn moette henne i BXL. Men vad vet jag? Jag vet inte vad de dryftade.
  ....So what? Det framstaells om som om att det skulle vara naagot skumt med ett naetverk. Eh, foerlaat, vaerfoer daa i hela friden? Konspirationsteoretiskt. Om naagra tunga namn moets foer att stoetta det namn de tycker aer baest saa aer det utmaerkt. Utan att de vaennerna som staar naera varandra politiskt (kanske) och i denna fraaga behoever bjuda in hela vaerlden. Diskutera, stoetta och peppa varandra, samt den kandidat de vill se. Detta aer givetvis helt legitimt och OK.
  UBYMIC

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 december, 2006 11:22) : 

  Varför inte Ulrica Messing?

   

  kommentera