Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, november 28, 2006

  Fler för Wallström och Sahlin

  Jag ser att Lena Hallengren, s-riksdagsledamot från Kalmar och före detta ungdomsminister, vill att socialdemokraterna i framtiden leds av två partiledare. Hennes duoförslag är detsamma som jag tidigare fört fram: Margot Wallström och Mona Sahlin.

  Till tidningen Barometern säger Hallengren att Wallström med denna konstruktion "tar hand om kontakterna utåt och med våra medlemmar", medan Sahlin "sköter riksdagen". Lena Hallengren konstaterar att Margot Wallström och Mona Sahlin är båda var och en synnerligen erfarna och har stor duglighet. Tillsammans ökar slagkraften ännu mer.

  Absurt nog ligger inte intervjun ute på Barometerns webbplats, däremot lägger man upp ett TT-meddelande som hänvisar till intervjun i tidningen...

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fler för Wallström och Sahlin"

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 november, 2006 08:32) : 

  Ni högersossarnissar är för "tokroliga" i er strävan att föra det socialdemokratiska partiet i en högermarknadsliberal riktning. Och detta totalt emot de socialt demokratiska socialdemokratiska grundvärderingarna om att vi solidariskt tillsammans skall bygga upp ett välfärdssamhälle med offentlig drift och styrning!
  Och ni har inte många med er, och framför allt inga inom oss gråsossar på gräsrotsnivå.

  Bengt Nilsson, röd gråsosse

   

  Anonymous Erika skrev... (29 november, 2006 09:14) : 

  Bengt, menar du att det är "högersossigt" att förorda Margot Wallström som partiledare? Och att de som gör det inte har gräsrötterna med sig? Det är väl just gräsrötterna som vill ha Margot? Titta på nomineringarna.

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 november, 2006 10:52) : 

  Erika!
  Hon har blivit för eukommissionär-marknadsliberaliserad! Det är bara att läsa och höra hennes försvarstal och osunda knep för att få det europeiska folket mottagligt för den nya konstitutionen
  Ränderna går faktiskt ut ibland!

  Bnegt Nilsson, röd gråsosse

   

  Blogger Jonas N skrev... (29 november, 2006 12:52) : 

  Jag ser det tvärtom, Bengt. Sådana som du, och den sortens 'värderingar' som alltigenom har präglat (s) retorik (i kontrast till relativt pragmatiskt rattande av alla samhällsstyrsustem som de trots allt ägnade sig åt på många områden) ...

  ... är den bästa försäkringen för att (s) inte kommer att reformera sitt budskap och den politik man vill och kan föra åt det modernare hållet.

  Istället borgar (!) det för att riktning och mandat girar åt vänster och för att höja tonläget höjs i den (ny/åter)-upplivade klasskampåsretoriken.

  Inte något jag har det allra minsta emot.

  Kul för oss båda är iaf att rörelsen lär tappa/bli av med ytterligare några av dem du kallar för 'högersossar'

  Se det positiva i det hela, Bengt

  :-)

   

  Anonymous Björn skrev... (29 november, 2006 13:05) : 

  Åh, jag ser det ju som rätt sannolikt, för att inte säga nästan garanterat, att SAP kommer att gira åt vänster. Om inte "högersossarna" som Erik Laakso (och kanske Jonas Morian?) är mycket försynta och försagda så hörs det nästan inga propåer om att pragmatisera SAP och att återerövra mitten.

  Istället kommer man att närma sig V:s position, vilket förmodligen kommer att marginalisera V ännu mer och tvinga dem till en ännu mera högröstad klasskamp. Och när V sedan ramlar ur riksdagen i 2010, och när SAP då positionerat sig till vänster, så blir det en promenadseger - för exemplet V visar väl ändå att svenska väljare är i mitten.

   

  Anonymous Erika skrev... (29 november, 2006 15:35) : 

  Bengt, tydligen är de gräsrötter du försöker att representera inte överens med dig. Margot är ju den klart populäraste kandidaten bland partiets medlemmar. Det kanske är du som inte har dem med dig?

   

  Anonymous Helena Söderlind Paues skrev... (29 november, 2006 19:05) : 

  om jag minns rätt var det väl GP som "avskaffade" vice partiledare. kanske är dax att återinföra det? go wallströmo salin!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 november, 2006 01:59) : 

  Bengt, dina konspirationsteorier blir allt mer bisarra. Ge gärna några konkreta exempel på hur en partiledarduo bestående av Margot Wallström och Mona Sahlin skulle innebära att det socialdemokratiska partiet gick "i en högermarknadsliberal riktning", "totalt emot de socialt demokratiska socialdemokratiska grundvärderingarna". Var det f ö inte du som förordade Carin Jämtin? Hur stämmer hon in i mallen nu då, då hon tydligt deklarerat att Sverige bör delta fullt ut i EMU? Är inte hon då också en del av den marknadsliberala sammansvärjningen?

   

  kommentera