Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, januari 12, 2007

  Olika bud om ny partisekreterare

  [UPPDATERAD] Enligt Ekot är det fler som tycker att socialdemokraterna också borde välja en ny partisekreterare vid kongressen i mars. Tydligen är det många som är kritiska till Marita Ulvskog.

  Men valberedningen kommer inte att föreslå någon förändring på den posten, även om den försökt undersöka stödet för Sven-Erik Österberg – som föreslagits ta över efter Ulvskog. I stället, rapporterar Ekot, är det upp till de distrikt som vill peta Ulvskog att göra det klart för henne och samtidigt se till att Österberg kan få posten genom ett fyllnadsval på kongressen.

  Socialdemokratiska kvinnoförbundets vice ordförande Anne Ludvigsson har tidigare sagt till Svenska Dagbladet att partiet inte borde nöja sig med att välja en partiordförande i mars utan att även Marita Ulvskog bör bytas ut. I tidningen i dag (ej på nätet) sluter även socialdemokraterna i Örebro upp bakom att Marita Ulvskog byts ut mot Sven-Erik Österberg. Samtidigt får hon stöd för att sitta kvar från partidistrikten i Skåne Jämtland.

  Det kan bli riktigt rörigt det här.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Olika bud om ny partisekreterare"

   

  Blogger Johan skrev... (12 januari, 2007 13:37) : 

  hur utser egentligen sossarna sin partisekreterare?

  är inte kongressvalet mest formalia efter att PASen i praktiken redan utsetts av VU? eller har jag fel?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 januari, 2007 14:04) : 

  Johan, på partiets webbplats sägs att det verkställande utskottet, VU, består ledamöter och suppleanter "som väljs av partikongressen" samt att partiordförande och partisekreterare "väljs särskilt". Facinerande nog så hittar jag inget specifikt om valet av partisekreterare i stadgarna. Men grejen är att kongressen nu i mars inte är en ordinarie kongress, och valberedningens uppdrag har bara varit att ta fram förslag på en ny ordförande. Så om inte den sittande partisekreteraren känner ett väldigt starkt tryck på sig att avgå så har hon ingen formell anledning att göra det.

   

  Blogger fredrik skrev... (12 januari, 2007 17:03) : 

  Formellt väljs partisekreterare av kongressen. Men det har vad jag förstår aldrig hänt att kongressen valt en partisekreterare som inte redan har utsetts av partistyrelsen. Kongressval av partisekreterare sker alltså i efterhand. Mitt tips är att Sven-Erik Österberg blir partisekreterare lagom till midsommar (och i efterhand väljs av ordinarie kongress hösten 2009).

   

  Anonymous Elin skrev... (14 januari, 2007 18:22) : 

  Jag tror att Sten Andersson valdes direkt av en kongress, men att det inte hänt sedan dess.

   

  kommentera