Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 30, 2007

  Stå upp för tryck- och yttrandefrihet

  Journalistförbundet arrangerar på Pressfrihetens dag den 3 maj en tribunal om hot mot journalister och den fria journalistiken.

  Bland talarna märks Christoph Andersson (journalist och P1-medarbetare som granskar extremhögern i såväl Sverige som Tyskland), Anders Thornberg (informationsdirektör SÄPO), Magnus Graner (statsekreterare på Justitiedepartementet) och HG Wessberg (statssekreterare på Försvarsdepartementet), Wilhelm Agrell (fredsforskare, Lunds Universitet) samt Barbro Hedvall (ledarskribent, Dagens Nyheter).

  Några dagar senare, den 10 maj, arrangerar Ordfront, i samarbete med ABF Stockholm, ett seminarium med anledning av de föreslagna förändringarna av de svenska grundlagarna om yttrande- och tryckfrihet. Inleder gör Björn Linnell (ordförande, Svenska PEN-klubben) samt Per Hultengård (Tidningsutgivarnas expert på Yttrandefrihetsfrågor).

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Stå upp för tryck- och yttrandefrihet"

   

  kommentera