Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, april 28, 2007

  Den ultimata bloggarlistan

  Ett säkert sätt att få uppmärksamhet i bloggosfären och många ingående länkar är att göra en lista, till exempel över ”de tyngsta bloggarna”. Det tricket tog häromdagen Emanuel Sidea på Ekonominyheterna.se till.

  Och mycket riktigt väckte detta reaktioner såväl från folk som kände sig smickrade över att hamna bland tio andra på listan över ”Sveriges tyngsta bloggare”, som från dem som saknade bloggar på listan.

  Sidea listar följande gäng, inklusive motiveringar:
  Alla dessa dagar. Utrikesminister Carl Bildts blogg var ett tag samtalsämnet på dags- och kvällstidningarnas debattsidor. Carl Bildt har populariserat och öppnat upp möjligheten för allmänheten att läsa om vardagen som utrikesminister.

  Johan Norberg. Globaliseringdebattören Johan Norbergs tvåspråkiga blogg bevakar senaste nyheterna i debatten kring liberalism, kapitalistism och globalisering. Har tidigare utnämnts till Sveriges bäste bloggare.

  Isobels text och verkstad. Expressensskribenten Isobel Hadley-Kamptz blogg är navet för snackisarna hos de med ett intresse av kultur, politik, mat, litteratur, och samhällsdebatt.

  Katrine Kielos. Socialdemokratiska debattören Katrine Kielos har blivit mycket uppmärksammad för de politiska analyser på sin bloggen. Sätter numera agendan för den allmänpolitiska debatten i bloggvärlden. Hon har också värvats till Expressens kultursida.

  Esbatis kommentarer. Vänsterpartisten Ali Esbati skriver om politik och kultur från vänster, som lockar tusentals läsare varje vecka. Tongivande för den vänsterdebatt som förs i bloggvärlden.

  Fredrik Federley. Riksdagsledamoten och förbundsordförande för centerpartiets ungdomsförbund, Fredrik Federleys blogg är en platsen där han vidareutvecklar sin politik och plockar upp liberala ämnen till att bli center-debatt.

  Mymarkup. Bibliotekarien Erik Stattin, har drivit sin blogg sedan 2001, och kan ses som bloggosfärens farfar. Hans blogg är en blandad kompott av teknik, kultur, böcker, bloggar och andra aktualiteter - en svensk Jason Kottke.

  Gudmundson. Per Gudmudson är SVT-journalisten som hoppade av jobbet och blev frilans för att kunna blogga om svensk och internationell politik. Nyhetstidningar plockar upp ämnen som han skriver om.

  Oscar Swartz. Internetpionjären och it-entreprenörer Oscar Swartz blogg bevakar it, internet-integritet och piratkopiering. Driver också ett nytt projekt kring nätbaserad medborgarjournalistik finansierat av Stiftelsen för Internetinfrastruktur.

  Martin Jönsson. Martin Jönssons medieblogg anses vara den allra bästa för den med intresse av mediebranschen.

  Copyriot. Rasmus Fleischer driver den teoretiska och mycket intellektuella bloggen Copyriot, som handlar om upphovsrätt, intellektuell egendom och teorierna bakom piratkopiering. Han anses vara en av it-branschens mest inflytelserika personer.


  Det är inga dåliga eller orimliga namn alls, även om jag saknar en hel del – inte minst på den politiska vänsterkanten. Jag övervägde att komplettera listan, men insåg sedan att Kulturbloggen redan gjort det. Och på den listan fanns jag med – ordningen är återställd :-)

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Den ultimata bloggarlistan"

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (28 april, 2007 17:49) : 

  Morian. Han tycks ha missat att guld är en tung metall: Tobias Struck - liberal nationalist.

   

  Anonymous B. skrev... (28 april, 2007 21:17) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Erik G skrev... (28 april, 2007 21:39) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Guldfisken skrev... (29 april, 2007 11:31) : 

  Men Jonas, samtidigt, det är att hora. Det är du väl medveten om?

   

  Anonymous Magda skrev... (29 april, 2007 19:15) : 

  Jonas, tål du inte kritik? Du tar bort kommentarer från oss kritiker till dig men du låter rassar som Nationaldemokraten Tobias Struck vara kvar. Då vet vi var du står!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (29 april, 2007 19:24) : 

  "Magda", jag tål kritik. Så länge den handlar om det jag skriver och inte är nedsättande omdömen om min person. Sådant går bort, i enlighet med kommentarsreglerna. Tobias Struck är öppen med sin identitet och har lärt sig att spela efter mina regler för att kommentera här, därför finns det ingen anledning för mig att plocka bort det han skriver.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (30 april, 2007 18:01) : 

  Magda. Är jag nationaldemokrat? Måste man inte vara medlem för att kallas det? Jag är liberal nationalist och 100 % antirasist. Dessutom har jag släktingar som dog i Auschwitz och skulle aldrig gå med i ett parti som förringar Holocaust och hyser nazister.

  Jag antar att inte hot biter på en anonym fegis, så jag vädjar till ditt samvete, om du har något: Håll dig till fakta när du kritiserar mig!

   

  kommentera