Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, november 30, 2007

  Bär rött band i morgon

  I morgon uppmärksammas Världsaidsdagen – World Aids Day – över hela världen. En sorglig påminnelse om att kampen för att hitta effektiva botemedel och vaccin mot denna fruktansvärda sjukdom måste fortsätta.

  Marta Axner skriver på sin blogg om Svenska kyrkans insamlingskampanj Stöd kampen mot hiv som jag gärna lägger en slant i bössan för om jag får chansen.

  Via Marta ser jag också att det startats en ny så kallad ”cause” på Facebook för dem som på detta sätt vill visa sitt stöd för hiv/aids-forskningen. På Facebook finns också ett utförligt program för olika aktiviteter som arrangeras runt om i landet för att uppmärksamma Världsaidsdagen.

  Och tyvärr är ännu behovet att upplysa om hiv och aids stort – även i Sverige. Till och med oktober har i år 420 nya fall rapporterats, enligt Smittskyddsinstitutet. Motsvarande period 2006 var ökningen 312 smittade. Faktum är att antalet anmälda fall har stigit konstant de senaste fem åren.

  Ett enkelt sätt att åtminstone visa att man bryr sig om detta är att bära det röda bandet. Oavsett vad vissa cyniker hävdar så har det betydelse när människor uttrycker sitt engagemang för något genom att till exempel bära ett klädesplagg eller en symbol av något slag. Det väcker frågor, inspirerar till samtal och eftertanke – vilket är första steget till egen aktivitet.

  * * *

  Och nej, de människor ni eventuellt ser runt i Vasastan i morgon som hänger röda skynken från fönster och balkonger gör det inte för att uppmärksamma Världsaidsdagen. De gör det för att protestera mot planerna på att i anslutning till Citybanan bygga en galleria vid Odenplan.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bär rött band i morgon"

   

  kommentera