Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, mars 20, 2008

  Tyck till om makthavarna

  Sedan i höstas driver tidningen Fokus en wiki, ett interaktivt uppslagsverk, över svenska makthavare där vem som helst kan lägga till, ta bort och redigera information om de personer som anses ha mest makt att påverka Sverige.

  Wikin heter kort och gott Makthavare.se, och fram till alldeles nyligen så har där funnits två typer av texter. En där Fokus hade juridiskt ansvar för vad som stod, och som därmed inte kunde redigeras av allmänheten. Och en som var öppen för alla registrerade användare, där var och en själv var ansvarig för sina redigeringar.

  Nu har man öppnat upp för alla registrerade användare (som kan vara anonyma) att fritt redigera allt innehåll i wikin, meddelar Jonatan Fried på Fokus blogg.

  För närvarande toppar Margot Wallström listan över de makthavare vars presentation är mest flitigt redigerad. Därefter följer Ingvar Kamprad, Beatrice Ask, Sten Tolgfors och Mona Sahlin.

  Minst redigerade är Carl Bildt, Maud Olofsson, drottning Silvia, Per Schlingmann och Mats Dillén. Huruvida det ska tolkas som att det anses minst intressanta eller att inget mer spännande finns att säga om dem låter jag vara osagt.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "Tyck till om makthavarna"

   

  kommentera