Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, augusti 25, 2008

  Om medierna får styra

  [UPPDATERAD] Än en gång ger sig medierna in och ger statsministern goda råd om hur han bäst ska sätta samman sin regering. I juli var det DN som på ledarplats gav tips om en regeringsombildning som "skulle kunna hjälpa alliansen att lyfta", "återta initiativet i politiken och vända opinionen".

  I dag tar Expressen hjälp av sin ledarskribent Eric Erfors, ledarskribent på Expressen, Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider, Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson, omvärldsanalytikern och Expressenkrönikören Marie Söderqvist samt det liberala samhällsmagasinet Neos chefredaktör Sofia Nerbrand, att göra samma sak.

  Råden de ger är delvis snarlika DN:s.

  Om Expressen och dess rådgivare får bestämma så petar Fredrik Reinfeldt bland andra Åsa Torstensson, Lena Adelsohn Liljeroth, Lars Leijonborg och Sven Otto Littorin. In kommer i stället kända namn som Annie Johansson (c), Cecilia Stegö Chilò (m), Mauricio Rojas (fp) och Bengt Westerberg (fp).

  Till skillnad från DN så verkar Expressens panelister inte vilja byta plats på folk inom regeringen. De som får lämna sina poster får också söka nya jobb, tycks vara budskapet.

  Per Gudmundson lämnar dock en brasklapp om att han varken vill peta eller nyrekrytera någon: ”Tvärtom skulle jag betona att nu har vi verkligen lärt oss att regera. Det viktigaste för en borgerlig regering är att visa regeringsduglighet”, säger han uppges han säga till Expressen.

  * * *

  På sin egen blogg modifierar Gudmundson sitt uttalande något. Och ja, jag tyckte också att det var lite anmärkningsvärt att SvD:s ledarskribent blev ”vi” med regeringen...

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Om medierna får styra"

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 augusti, 2008 21:15) : 

  ..själv röstade jag givetvis på halvbra på de alla sämsta ministrarna i regeringen (och det var det bästa betygen.. (nej, får man verklien rösta så frågar vän av ordning? jorå, på en mer rolig än seriös aftonbladet Internet undersökning kan man göra exakt så.). de ska ju vara kvar som sänken! Och de finns ju en del i den borgerliga regeringen som kvalificerar sig som detta.
  UBYMIC

   

  kommentera